علمی -آموزشی مظفرکریمی
عقل سالم دربدن سالم
درباره وبلاگ


دروبلاگ آخرین دستاوردهای علمی وپزشکی در رابطه با طب سنتی جهت استفاده کاربران وجوددارد کانال مرتبط به وب در تلگرام tabsnati@ می باشد

مدیر وبلاگ : مظفر کریمی
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
مطالب وب را چگونه می بینید





میوه« بـه» یکی از میوه‌های مفید خصوصا در فصل سرماست؛ زیرا در پیشگری از سرماخوردگی و کاهش عوارض این بیماری اثر زیادی دارد.
دم کرده برگ‌های میوه «به» موجب تسکین سرفه می‌شود؛ نوشیدن دم کرده تخم این میوه هم موجب بهبود گلو درد و برطرف شدن گرفتگی صدا می‌شود؛ علاوه بر این‌ها میوه «به» به دلیل طعم بسیار خوب موجب افزایش اشتها می‌شود.
«به» منبع غنی ویتامین‌های A و B است و صد گرم آن حدودا حاوی ۱۱۲ کالری انرژی است؛ این میوه موجب هضم بهتر غذا شده و در تقویت سیستم گوارش، مخاط و سرفه کاملاً موثر است.

یک وسیله چند کاره/ خواص فوق العده میوه به/ روش های درمان اوتیسم چیست/ علل ایجاد پرفشاری خون در کودکان 

منبع خبرنگاران جوان





نوع مطلب : علمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند سبب جلوگیری از بروز حمله قلبی و زوال عقل در افراد شود. کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند مصرف سیب زمینی می‌تواند سبب جلوگیری از بروز حمله قلبی و زوال عقل در افراد شود.
سیب زمینی یکی از محبوب‌ترین مواد غذایی است و از آن در تهیه انواع خوراک‌ها و حتی تنقلاتی همچون چیپس و سیب زمینی سرخ کرده نیز استفاده می‌شود که البته برای سلامت بدن مضر هستند.
کارشناسان موسسه جیمز هاتون در اسکاتلند در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند سیب زمینی دارای خواص درمانی منحصر به فردی برای سلامت بدن است و با قرار گرفتن در رژیم غذایی سالمندان آن‌ها از ابتلا به بیماری‌ها ایمن می‌مانند.

به گفته کارشناسان، سیب زمینی منبع بسیار خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، چون بتاکارتنوئید، پلی فنل، فیبر، ویتامین C، ویتامین B۶ و ویتامین B۹ است و می‌تواند مانند یک مکمل درمانی نیاز تغذیه‌ای افراد را برطرف کند.

کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند در کنار مصرف مواد غذایی پروتئینی، سیب زمینی را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند تا اثر‌های منحصربه فرد آن را بر سلامت خود شاهد باشند.


استفاده از سیب زمینی برای تهیه چیپس و سیب زمینی سرخ کرده خواص درمانی  مفید این ماده غذایی را از بین می‌برد و سبب چاقی، افزایش قند و چربی خون می‌شود؛ به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند افراد سیب زمینی را به شکل پخته یا کبابی مصرف کنند تا ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم را دریافت کنند.


برای طعم دار کردن سیب زمینی می‌توانید از ادویه‌ها و سبزیجات معطر استفاده کنید و به این ترتیب از طعم خوش سیب زمینی لذت ببرید.

محققان برای افزایش بهره از مواد مغذی موجود در سیب زمینی به افراد توصیه می‌کنند پس از شست و شوی کامل سیب زمینی، در زمان پختن یا کبابی کردن از پوست آن هم استفاده کنند، زیرا حاوی مواد معدنی بسیار مفید برای بدن است.


با توجه به افزایش بی سابقه ابتلا به بیماری آلزایمر در سال‌های اخیر کارشناسان توصیه می‌کنند افراد راهکار‌های جلوگیری از ابتلا به دمانس را بیاموزند تا در دوران سالمندی به این بیماری مبتلا نشوند.

مصرف سیب زمینی به شکل پوره، کبابی، پخته یا تنوری می‌تواند یک وعده غذایی مفید برای افراد باشد و به سلامت نورون‌های مغزی کمک کند.

منبع:Dailymail





نوع مطلب : علمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
کم‌خونی به‌خصوص از نوع فقر آهن، عارضه نسبتا شایعی است که بسیاری از مبتلایان آن را جدی نمدرمان کم‌خونی با راهکاری خانگیی‌گیرند.

بیماری کم‌خونی،‌ علی‌رغم شایع بودن، قابل چشم‌پوشی نیست و باید مورد درمان قرار گیرد. از منظر طب سنتی، توصیه‌های خاصی وجود دارند که به اصلاح کم‌خونی کمک می‌کنند.

توصیه‌هایی در مورد اصلاح کم‌خونی:

هر شب ۴۰ عدد مویز را در سرکه انگور بخیسانید، طوری که سرکه روی مویزها را بپوشاند. صبح روز بعد، مویزها و سرکه را با هم در پارچه‌ای بریزید و فشار دهید. بعد شیره‌ای که از آن خارج می‌شود را بخورید. این کار باید به‌مدت یک ماه تا چهل روز تکرار شود.
شربت سرکه شیره روزانه ۵ تا ۶ مرتبه استفاده شود.

هفته‌ای ۲ بار و هر بار ۱.۵ کیلوگرم استخوان راسته گوسفند را بدون گوشت و مغز حرام، با نمک و پیاز و زردچوبه در دیگ زودپز با آب فراوان حدود ۸ ساعت بپزید تا استخوان‌ها کاملا نرم شوند. عصاره آن را بگیرید و تفاله را دور بریزید. بعد ۳ استکان تا ۳ لیوان از این شیره در طول روز بنوشید یا در غذاهای خود بریزید.

شربت بذرها: تخم شربتی، بالنگو، فرنجمشک، کاسنی، کرفس، اسفرزه، جعفری، شوید، سیاه‌دانه، زیره سیاه، قدومه، بارهنگ، شبدر، رازیانه، تره، یونجه،‌ ریحان، شنبلیله، شاهی، شلغم و هویج را با عسل مخلوط کنید و معجونی از آن بسازید.

شربت عسل: روزی ۲ بار، هر بار یک قاشق غذاخوری عسل مرغوب طبیعی را در یک لیوان آب جوش حل کنید و بنوشید.
منبع: سلامتیسم





نوع مطلب : علمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد مصرف برخی مواد غذایی موجب زرد شدن دندان ها می شوند. فقط غذاها و نوشیدنی‌های تیره رنگ نیستند که می‌توانند دندان‌ها را زرد کنند، بلکه به گفته‌ کارشناسان هر غذایی که می‌تواند یک تی‌شرت سفیدرنگ را لک کند، می‌تواند دندان‌های شما را هم لک کند.اول اینکه دندان‌های شما با لایه‌ای سفیدرنگ از لعاب پوشیده شده که نقش محافظ را دارد و به مرور زمان می‌تواند آسیب ببیند وبه‌واسطه‌ غذاهای اسیدی خورده و سابیده شود. به همین علت است که دندان‌های افراد سالمند معمولا زرد می‌شود.دلیل دیگری که می‌تواند زردی دندان‌هایتان داشته باشد این است که به‌واسطه‌ غذاهایی که می‌خورید لکه‌دار شده‌اند.این فقط غذاها و نوشیدنی‌های تیره رنگ نیستند که می‌توانند دندان‌ها را زرد کنند، بلکه به گفته‌ کارشناسان هر غذایی که می‌تواند یک تی‌شرت سفیدرنگ را لک کند، می‌تواند دندان‌های شما را هم لک کند.

آبنبات‌ چوبی

آبنبات‌های رنگ روشن، همان‌هایی که مثل بچه‌ها دوستشان دارید و گاهی می‌خورید، می‌توانند دلیلی برای زرد شدن دندان‌هایتان باشند.رنگ‌های مصنوعی که در ساخت این آبنبات‌ها به کار می‌رود،عامل لک شدن دندان‌هاست، البته این همه قندی که در آبنبات‌ها وجود دارد هم برای دندان‌هایتان ضرر دارد.


قهوه

قهوه یکی از بزرگ‌ترین عوامل در لیست غذاها و نوشیدنی‌هایی است که دندان‌ها را زرد می‌کنند.اگر دوست دارید قهوه‌ پررنگ و غلیظ بنوشید،پس علت زردی دندان‌هایتان می‌تواند همین باشد.تنها راهکار این است که کمتر قهوه بنوشید و سعی کنید به آن شیر اضافه کنید، یا اینکه بعد از هر فنجان قهوه،دندان‌ها را مسواک بزنید.

ادویه‌کاری و زردچوبه

اگر ادویه‌کاری یا زردچوبه روی لباستان ریخته باشد پس حتما می‌دانید که چه لکه‌ بدی روی پارچه باقی می‌گذارد.اگر عادت دارید از ادویه‌کاری در غذاهایتان زیاد استفاده کنید، پس ممکن است دندان‌هایتان زرد شوند.تمام ادویه‌های کاری در زرد کردن دندان‌ها و به‌جا گذاشتن لکه، معروف هستند.

چای

چای فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما دندان‌هایتان را هم زرد می‌کند. چای نوشیدنی‌ای است که تانین دارد، مخصوصا چای سیاه مانند ارل‌گری.درست نیست از فواید نوشیدن چای بی‌بهره بمانید، پس بهتر است در چایتان کمی شیر بریزید یا چای سبز یا دمنوش‌های گیاهی را که اثر لکه‌گذاری کمتری دارند انتخاب کنید.

بلوبری

اصلا قصد نداریم توصیه کنیم بلوبری نخورید چون میوه‌ای شگفت‌انگیز، مغذی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست.این میوه‌ ارغوانی همان اندازه که برای سلامتی شما مفید است، برای دندان‌هایتان ضرر دارد! برای اجتناب از لکه‌هایی که بلوبری روی دندان‌هایتان بجا می‌گذارد، فقط کافی است بعد از خوردن این میوه‌ی جادویی، مقداری آب تمیز در دهانتان بچرخانید.

سس گوجه‌فرنگی

آن‌هایی که پاستا خیلی دوست دارند باید هوشیار باشند زیرا سس گوجه‌فرنگی که اساس بیشتر پاستاهاست می‌تواند دندان‌ها را لک کند. یکی از راه‌هایی که می‌توانید جلو لکه شدن دندان‌ها توسط غذا را بگیرید این است که قبل از خوردن سس، مقداری سبزیجات بخورید. سبزیجاتی مانند بروکلی یا مارچوبه می‌توانند پوشش موقتی روی دندان‌ها ایجاد کنند که مانع لکه‌شدن دندان‌ها توسط سس گوجه‌فرنگی می‌شود.

لبو

لبو هم غذای سالم دیگری است که می‌تواند دندان‌ها را لک کند و عجیب هم نیست، چون می‌توانید تغییر رنگ ادرارتان را هم بعد از خوردن لبو به‌وضوح ببینید.رنگ تند لبو می‌تواند دندان‌هایتان را فورا لکه‌دار کند بنابراین مانند تمام غذاهای این‌چنینی دیگر، باید بعد از خوردن لبو هم، دهانتان را با آب بشویید.

نوشابه‌های گازدار

این هم یک دلیل خوب دیگر برای کنار گذاشتن نوشابه‌های گازدار؛نوشابه‌ گازدار مخصوصا نوع تیره رنگ آن می‌تواند دندان‌هایتان را زرد کند. علاوه بر رنگ این نوشابه‌ها، فاکتور دیگری که لک شدن دندان‌ها را تشدید می‌کند این است که شما معمولا این نوشابه‌ها را بسیار سرد می‌نوشید و این می‌تواند باعث شود دندان‌ها فشرده شده و نفوذپذیرتر شوند.

منبع:برترین ها





نوع مطلب : علمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به آنچه می خورید، وابسته است. برخی مواد غذایی در حالت خام از ارزش تغذیه ای بیشتری برخوردار هستند، در شرایطی که برخی دیگر در حالت پخته مغذی‌تر هستند.

می دانیم که از مصرف برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز و تخم مرغ به صورت خام باید پرهیز کرد، زیرا می توانند موجب شکل گیری برخی مشکلات سلامت شوند. در ادامه با برخی دیگر از مواد غذایی که هرگز نباید آنها را به صورت خام مصرف کنید، بیشتر آشنا می شویم.

سیب زمینی

سیب زمینی یکی از مواد غذایی پر مصرف در جهان است، اما از خوردن آن به صورت خام باید پرهیز کرد. مصرف سیب زمینی خام موجب نفخ و اثرات ناخوشایند معدی روده ای می شود، زیرا این ماده غذایی حاوی نشاسته هایی است که در برابر گوارش مقاوم هستند. اگر سیب زمینی به مدت طولانی در محیطی گرم یا مرطوب نگهداری شود می تواند سبز شده و سمی به نام سولانین تولید کند. اگر سیب زمینی سبز شده است، از مصرف آن باید در هر حالتی پرهیز کنید، زیرا سولانین می تواند موجب مسمویت غذایی شود.

یوکا

یوکا یک سبزی ریشه ای و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. اما یک ماده بالقوه کشنده نیز در یوکا وجود دارد. برگ ها و ریشه های یوکای خام حاوی گلیکوزیدهای سیانوژنیک هستند. این مواد شیمیایی در صورت مصرف سیانید آزاد می کنند. یوکا یک ماده غذایی خوراکی است به شرط آن که به خوبی شسته شود، پوست گرفته شود و پیش از خوردن پخته شود.

لوبیا قرمز

لوبیا قرمز یکی دیگر از مواد غذایی پر مصرف است که در صورت استفاده به روشی اشتباه می تواند خطرناک باشد. لوبیا قرمز سرشار از پروتئین، فیبر، و آنتی اکسیدان ها است، اما مصرف آن به صورت خام می تواند معده را حسابی به دردسر اندازد. لوبیا قرمز نپخته حاوی فیتوهماگلوتینین سمی است که می تواند شرایط ناخوشایند معدی روده ای و علائمی مشابه با مسمومیت غذایی را ایجاد کند. پیش از مصرف لوبیا قرمز حداقل به مدت 10 دقیقه آن را بجوشانید.

هات داگ

هات داگ یک خوراکی مغذی محسوب نمی شود، اما مصرف خام آن می تواند خطرناک باشد. این تصور اشتباه وجود دارد که هات داگ پیش از این که برای فروش عرضه شود یک مرحله پخت را پشت سر گذاشته و از این رو می توان آنها را پس از خرید و بدون هیچ روش پخت و پز اضافه مصرف کرد. اما بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، هات داگ های بسته بندی شده می توانند با باکتری لیستریا آلوده شده باشند، که این باکتری تنها با حرارت دیدن مجدد هات داگ از بین می رود.

شیر

ممکن است نام شیر خام را شنیده باشید. ما شیر را نمی پزیم، اما شیر خام وجود دارد و می تواند یک خوراکی خطرناک باشد. شیری که به صورت مستقیم از گاو دوشیده شده و پاستوریزه نشده است می تواند حاوی باکتری های مضر ئی.کولای و سالمونلا باشد. بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، شیر خام نسبت به دیگر محصولات لبنی 150 برابر احتمال بیشتری دارد موجب بیماری های غذایی شود.

جوانه ها

جوانه ها از جمله مواد غذایی سالم در نظر گرفته می شوند. با این وجود، جوانه های یونجه و تربچه می توانند حاوی باکتری های مضر ئی.کولای، سالمونلا، و لیستریا باشند. جوانه ها در شرایط گرم و مرطوب پرورش داده می شوند، که محیطی مناسب برای تکثیر این باکتری ها نیز محسوب می شود. بر همین اساس، اگر قصد خرید جوانه ها را دارید آنها را به صورت تازه خریداری کرده و پیش از مصرف شستشو و پختن را فراموش نکنید.

بادام تلخ

بادامی که می شناسیم و از مصرف آن لذت می بریم به نام بادام شیرین شناخته می شود و فواید سلامت مختلفی را نیز ارائه می کند. اما گونه ای دیگر به نام بادام تلخ نیز وجود دارد که حاوی اسید هیدروسیانیک، ترکیبی خطرناک از سیانید هیدروژن و آب، است. تنها 70 گرم بادام تلخ برای مرگ یک فرد بالغ کافی است. اما اگر بادام تلخ را بپزید می توانید آن را مصرف کنید.

آرد

مصرف آرد خام می تواند به اندازه مصرف تخم مرغ خام مشکل آفرین باشد. طی سال های اخیر، سازمان غذا و داروی آمریکا و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا آرد خام را به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامت انسان معرفی کرده اند. طی سفر خود از ساقه گندم تا قفسه سوپرمارکت، آرد ممکن است با عوامل بیماری‌زا مانند باکتری ئی.کولای در تماس باشد، که تنها در صورت پختن از بین می روند.



بادنجان

با احتیاط به بادنجان خام نزدیک شوید. بادنجان خام حاوی سولانین است که یک ماده سمی مشکل آفرین است و همان گونه که اشاره شد در سیب زمینی سبز شده نیز وجود دارد. بادنجان های جوان یا آنهایی که زود برداشت می شوند حاوی بیشترین میزان از این سم هستند. البته برای تجربه اثرات معدی روده ای ناخوشایند ناشی از مسمویت با سولانین باید مقدار زیادی بادنجان خام مصرف کنید، اما بهترین گزینه پختن این ماده غذایی پیش از مصرف است. افزون بر این، برخی افراد ممکن است به مقادیر اندک بادنجان خام نیز آلرژی داشته باشند.

منبع: عصرایران





نوع مطلب : علمی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
 
 
بالای صفحه