تشنگی در ماه رمضان را با راهکارهایی ساده رفع کنید

متخصص طب سنتی روش‌هایی ساده و قابل دسترس را برای رفع تشنگی در ایام ماه رمضان توصیه کرد.راهکارهای طلایی برای رفع تشنگی در ماه رمضان

سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در خصوص رفع تشنگی در روزهای ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: افراد باید از مصرف غذاهایی که باعث تشنگی می شود امتناع کنند؛ غذاهای شور، تند و شیرین تعادل بدن را برهم می زند و باعث تشنگی بیشتر می شود لذا افراد  از خوردن این خوراکی ها باید جلوگیری کنند همچنین در وعده سحر شیرینی جات و غذاهای سرخ کردنی اصلا استفاده نکنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه  مواد غذایی خمیری در وعده سحر نباید استفاده شود، بیان کرد: افراد باید مواد غذایی خمیری، رشته ای مانند آش رشته، سیب زمینی سرخ کرده استفاده نکنند؛ نان بربری به دلیل اینکه خمیر زیادی در آن به کار می رود باعث تشنگی می شود، افراد نباید از این نان در وعده سحر استفاده کنند، آجیل، تخمه و مغزها استفاده نشود و همچنین از مصرف بیش از حد مواد غذایی خودداری کنند، پزشکان توصیه می کنند افراد به نوع مواد غذایی در زمان روزه داری دقت بیشتری کنند.

با رعایت چه نکاتی می توان  تشنگی را بر طرف کرد؟

رمضانی با بیان اینکه افراد برای رفع تشنگی باید به چند نکته توجه کنند، مطرح کرد: افراد 20 الی 15 دقیقه بعد از خوردن سحری کمی آب را با سرکه سیب یا انگور مخلوط کنند و بنوشند؛ این کار باعث می شود غلظت غذای خورده شده شکسته شود و افراد کمتر در طول روز تشنه شوند.

نوع غذاهای خود را دسته بندی کنید و مایعات و جامدات را با هم استفاده نکنید

وی با اشاره به اینکه شربت سکنجبین در رفع تشنگی موثر است، تصریح کرد: شربت سکنجبین به دلیل موادی که در آن به کار رفته بسیار در رفع تشنگی تاثیر گذار است؛ افراد نباید سحری را تا اذان صبح ادامه دهند و  باید 30 دقیقه قبل از اذان صبح سحری را میل کنند تا هضم شود و برای رفع تشنگی بعد از گذشت 15 دقیقه چای یا آب و شربت بنوشند.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه افراد نباید همزمان با هم مایعات و جامدات استفاده کنند، اظهار کرد: افراد باید اول غذای خود را مصرف کنند، بعد از گذشت زمانی میوه و بعد از آن چایی یا آب بنوشند و اصلا نباید مایعات و جامدات را با هم استفاده کنند، این کار بسیار در سلامت فرد تاثیر گذار است و او را دچار آسیب می کند.

چه شربت هایی در سحری قابل نوشیدن است؟

رمضانی در خصوص شربت هایی که می توان در ماه مبارک رمضان در وعده سحر و افطار استفاده کرد، عنوان کرد: تخم شربتی و خاکشیر دو نوع از شربت های مفید برای بدن هستندکه از تشنگی فرد جلوگیری می‌کنند همچنین اگر افراد ضعف معده ندارد، می توانند کمی هم از دوغ استفاده کنند.

وی با هشدار در خصوص اینکه افراد باید بسته به مزاج خود آب مصرف کنند، اظهار کرد: اگر فردی بلغمی باشد و زیاد آب مصرف کند، این مصرف زیاد باعث افزایش بلغم سردی و تری در بدن او می شود؛ افراد بلغمی با خوردن یک لیوان آب اضافی، احساس سنگینی و سردی می کنند  در صورتی که افراد با طبع گرم و خشک صفراوی باشند،  حتی در زمستان هم میزان مصرف آب  تاثیر چندانی برایشان  ندارد.

تمبر هندی را در فراموش نکنید و از آن برای رفع تشنگی استفاده کنید

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه تمبر هندی مواد غذایی مفید در رفع تشنگی است، گفت: افراد می توانند هسته تمبر هندی را جدا کنند و آن را با کمی آب مخلوط کنند و در زمان سحری از آن استفاده کنند؛ تمبر هندی برای افراد صفراوی بسیار مناسب است.

رمضانی با بیان اینکه افراد در وعده افطار حتما از غذاهای سبک استفاده کنند، عنوان کرد: با توجه به اینکه فاصله بین سحر و افطار کم است افراد باید دقت کنند بین افطار و سحر حتما میوه مصرف کنند؛ آب میوه های طبیعی در رفع تشنگی بسیار کمک کننده است، در زمان سحر حتما میوه استفاده کنند تا دچار یبوست نشوند.

در طول روز دوش آب ولرم بگیرید تا بخار از دست رفته به بدن باز گردد

وی با تاکید بر اینکه دوش آب ولرم در رفع تشنگی موثر است، مطرح کرد: افراد پس صرف غذا و گذشت یک الی 2 ساعت، دوش آب ولرم بگیرند؛ این کار باعث می شود آب  بدن کمتر بخار شود،  اگر افراد در طول روز مدام زیر تابش خورشید بودند می توانند پس از اینکه به منزل آمدند و حرارت بدن کاهش پیدا کرد (حدودا 40 دقیقه طول می کشد) به حمام بروند و آب بخار شده را تا حدی باز گردانند.

این متخصص طب سنتی یاد آور شد:  افراد پس از اینکه از بیرون به منزل آمدند نباید در مقابل باد مستقیم کولر باشند همچنین نباید بلافاصله دوش آب ولرم بگیرند چرا  که صدمات زیادی به بدن آن ها وارد می کند و مشکل ساز می شود  و از جمله این مشکلات سینوزیت است.

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 30 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

خواص معجزه آسای رازیانه که تاکنون نمی دانستید!

گیاه رازیانه سرشار از ترکیباتی مشابه هورمون زنانه استروژن و دارای طبیعتی گرم است، با اینکه برخی از افراد طعم رازیانه را دوست ندارند اما این ماده می‌تواند مزایای زیادی برای سلامتی افراد داشته باشد.
 رازیانه گیاهی گلدار از راسته آپیالس، از تیره چتریان و از سرده رازیانه‌ها است که توسط رنگ سفید و ساقه بلند سبز رنگش شناخته می‌شود. رازیانه بومی جنوب غربی آسیا و جنوب اروپا بویژه بخش مدیترانه‌ای است اما امروزه در بیشتر کشورهای جهان همچون ایالت متحده آمریکا، فرانسه، هند و روسیه نیز کشت می‌شود.این گیاه بیشتر در پاییز برداشت می‌گردد. به همین خاطر در فصل پاییز و زمستان بیشتر از سایر فصول رازیانه را خواهید دید. رازیانه در فرهنگ‌های مختلف برای خاصیت درمانی‌اش مورد استفاده قرار می‌گرفت. در طب چینی سنتی، از آن برای کمک به انواع مختلفی از شرایط همچون افزایش شیر مادر استفاده می‌شد. این گیاه به درد شکم، بهبود جای نیش حشرات یا درمان گلو درد کمک می‌کند.

بررسی خواص معجزه آسای رازیانه

ارزش تغذیه ای رازیانه

یک عدد رازیانه متوسط حدود ۷۳ کالری، ۳ گرم پروتئین، ۱۷ گرم کربوهیدرات دارد. این ماده چربی اندکی دارد اما کلسترول ندارد. رازیانه مقادیر بسیار زیادی فیبر دارد. خوردن بخش سفید رنگ آن حدود ۷ گرم فیبر غذایی را تامین می‌کند. این مقدار معادل ۲۸ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر است. بیشتر افراد نمی‌توانند فیبر کافی مصرف کنند. به همین خاطر مصرف یک عدد رازیانه متوسط در روز می‌تواند ۷ گرم فیبر وارد بدن کند. قسمت سفید رنگ رازیانه حاوی ۹۶۹ میلی گرم پتاسیم است و می‌تواند ۲۷ درصد از نیاز بدن به این ماده معدنی را برطرف کند. پتاسیم برای کمک به کاهش فشار خون و نیز حفظ و نگهداری تعادل مایعات بسیار ضروری است. رازیانه ویتامین C فراوانی دارد و مصرف قسمت سفید رنگ آن می‌تواند ۲۸ میلی گرم از ویتامین C را وارد بدن کند ویتامین C یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که می‌تواند فرایند پیری را کندتر کند و باعث افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن گردد. رازیانه ویتامین‌های مهم دیگری همچون ویتامین A، B6 ، K و فولات را نیز تامین می‌کند. این گیاه منبع بسیار خوبی از سایر مواد معدنی همچون آهن، کلسیم، مس، روی و سلنیوم است.

سلامت استخوان‌ها:

به خاطر کلسیمی که در رازیانه وجود دارد مصرف آن به حفظ و نگهداری سلامت استخوان‌ها کمک زیادی خواهد کرد.رازیانه حاوی ۱۱۵ میلی گرم کلسیم است و می‌تواند ۱۰ درصد از نیاز بدن به کلسیم را برطرف کند. با مصرف آن می‌توانید کلسیم موجود در رژیم غذایی را افزایش دهید. این موضوع برای افرادی که نمی‌توانند از سایر منابع کلسیم دریافت کنند بسیار عالی است. اما کلسیم تنها ماده مغذی تقویت کننده استخوان نیست که در رازیانه یافت می‌شود. این گیاه حاوی منیزیم، فسفر و ویتامین K است که نقش مهمی در حفظ و نگهداری سلامت استخوان‌ها بازی می‌کنند.

بهبود سلامت پوست:

رازیانه منبع خوبی برای ویتامین C محسوب می‌شود. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که اسیب رادیکال‌های ازاد را کمتر می‌کند. همین امر باعث می‌شود پوست صورت دچار پیری زودرس نشود. ویتامین C برای تشکیل کلاژن بسیار ضروری است و ابزار قدرتمندی برای محافظت از ظاهر پوست محسوب می‌شود. کمبود ویتامین C در بدن را اسکوروی می‌نامند. این کمبود باعث می‌شود بدن به درستی کلاژن را تولید نکند. همین امر منجر به خونریزی لثه‌ها و خونریزی زیر پوست می‌شود. به خاطر عملکردی که ویتامین C در بدن دارد، مقدار کافی و مناسب از این ویتامین برای کاهش چین و چروک و حفظ شادابی و سلامت پوست ضروری است.

کاهش فشار خون:

رازیانه می تواند فشار خون و التهاب را به خاطر محتوای پتاسیمی بالا و محتوای سدیمی اندک کاهش دهد. پتاسیم در برابر سدیم می‌ایستد و همین امر موجب می‌شود فشار خون پایین آورده شود. رژیم غذایی سرشار از پتاسیم می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. فقط به خاطر داشته باشید که این اثرات یک شبه ایجاد نمی‌شوند. برای اینکه بتوانید از این مزایا بهره مند شوید باید ۴ هفته رژیم غذایی با پتاسیم بالا مصرف کنید.

بررسی خواص معجزه آسای رازیانه

کمک به هضم:

رازیانه می‌تواند هضم و گوارش را بهبود ببخشد. از آنجایی که این گیاه حدود ۷ گرم فیبر غذایی دارد می‌تواند به سلامت سیستم گوارش کمک فراوانی بکند. عضلاتی که در سیستم گوارشی شما قرار دارند به فیبر غذایی نیاز خواهند داشت. از آنجایی که مشکلات گوارشی همچون یبوست و IBS در بزرگسالان شایع است، مصرف رازیانه می‌تواند انتخاب هوشمندانه ای باشد.علاوه بر این فیبر همانند یک مسواک کوچک عمل می‌کند و می‌تواند سموم موجود در روده را پاکسازی کند. این سموم اگر در بدن باقی بمانند باعث ایجاد سرطان روده بزرگ خواهند شد. خود رازیانه همانند یک ملین عمل می‌کند و به دفع سموم از بدن کمک فراوانی خواهد کرد. به همین خاطر برخی از فرهنگ‌ها بعد از خوردن وعده غذایی دانه رازیانه را می‌جوند تا به هضم کمک کند و بوی بد دهان را از بین ببرد. برخی از روغن‌هایی که در رازیانه یافت می‌شود به تولید مایع گوارشی کمک خواهد کرد. رازیانه همچنین برای افرادی که رفلاکس اسید دارند نیز مفید است. اضافه کردن رازیانه به رژیم غذایی می‌تواند PH معده را متعادل سازد.

افزایش سیری:

فیبر هیچ کالری ندارد و می‌تواند شما را سیر نگه دارد. انسان‌ها آنزیمی که برای شکستن فیبر لازم است را ندارند. به همین خاطر فیبر به عنوان کالری در بدن جذب نمی‌شود. رازیانه حدود ۷ گرم فیبر عاری از کالری دارد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از فیبر می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۱ نشان می‌دهد مصرف ۱۴ گرم فیبر در روز می‌تواند به کاهش وزن خوبی منجر شود. با اضافه کردن رازیانه به رژیم غذایی می‌توان حس سیری را فراهم کرد. این موضوع به کاهش وزن کمک فراوانی خواهد کرد.

بهبود کولیک در نوزادان:

کولیک یا قولنج در نوزادان یکی از شرایط پزشکی نسبتا بی خطر است. کولیک به گریه‌های بی‌وقفه بیش از سه ساعت در روز که بیش از سه روز در هفته رخ دهد و حداقل سه هفته تداوم یابد، گفته می‌شود. در این شرایط والدین هر کاری می کنند تا نوزاد ارام شود. دارویی که اخیرا با نام دی سیکلومین هیدروکلراید برای درمان کولیک استفاده می‌شود می‌تواند عوارض جانبی شدیدی به همراه داشته باشد. اما محققان دریافته اند که روغن دانه رازیانه می‌تواند درد را در نوزادان کاهش دهد و یک درمان طبیعی و خانگی برای کولیک محسوب می‌شود. در مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۳، محققان روغن دانه رازیانه را با دارونماها مورد مقایسه قرار دادند. گروهی که با روغن دانه رازیانه درمان شده بودند ۶۵ درصد کولیک کمتری را تجربه کرده بودند. اگرچه این مطالعه امیدوار کننده است اما هنوز دوز مناسب برای نوزادان تعیین نشده است. شاید بتوان گفت امن ترین روش برای درمان کولیک نوزادان نوشیدن چای رازیانه توسط مادر است.

کمک به پیشگیری از سرطان:

رازیانه قرن‌هاست که در طب چینی برای کمک به درمان شرایط التهابی همچون بهبود جای نیش حشرات یا گلو درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. توانایی رازیانه برای کاهش التهاب محققان را به بررسی اثرات آن بر روی سرطان واداشته است. روغنی به نام anethole که در رازیانه یافت می‌شود در برخی از مطالعات بالینی به عنوان درمان طبیعی سرطان شناخته شده است و می‌تواند تولید سلول‌های سرطان سینه را کاهش دهد. دانشمندان بر این باوند که این روغن می‌تواند التهابی که منجر به توسعه سرطان می‌شود را کاهش دهد. با اینحال هنوز مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز هست. سایر مواد ضد التهابی در رازیانه همچون سلنیوم می‌تواند به کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان کمک کند. مطالعه بزرگی که شامل ۸۰۰۰ شرکت کننده بود نشان داد که سلنیوم مرگ و میر ناشی از سرطان را کاهش می‌دهد.

عوارض احتمالی مصرف رازیانه:

اگرچه بیشتر افراد مشکلی با مصرف رازیانه ندارند اما در برخی از موارد باید از مصرف این گیاه خودداری کرد. برخی از افراد ممکن است به برخی از مواد حساسیت داشته باشند. به همین خاطر باید از مصرف دانه‌های رازیانه اجتناب کنند. به خاطر سطح پتاسیم بالایی که در رازیانه وجود دارد افرادی که مبتلا به بیماری کلیوی هستند باید مصرف آن را محدود سازند. افرادی که از مسدود کننده‌های بتا استفاده می‌کنند باید از مصرف رازیانه خودداری نمایند.

منبع:مجله سلامت

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 23 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

4 خاصیت بی‌نظیر گیاهان سبزرنگ

کلروفیل ماده‌ای است که باعث رنگ سبز گیاهان می‌شود، رنگدانه‌ای گیاهی که برای بدن بسیار مفید است.4 فایده کلروفیل برای پوست

 کلروفیل علاوه بر اینکه با کم‌خونی و خستگی مقابله می‌کند باعث تقویت عضلات، بهبود عملکرد استخوان‌ها و تقویت بینایی و حافظه می‌شود. یکی دیگر از اثرات مهم این رنگدانه‌ی گیاهی تأثیر آن روی زیبایی پوست است. در این مطلب 4 فایده کلروفیل روی پوست و منابع آن را عنوان می‌کنیم.

کلروفیل برای مقابله با چین و چروک پوست
کلروفیل منبع مهم آنتی‌اکسیدان‌ها است. آنتی‌اکسیدان‌ها به طور مؤثری با رادیکال‌های آزاد که عامل پیری پوست هستند مقابله می‌کنند. مصرف منظم کلروفیل باعث می‌شود که پوست جوان، نرم و شاداب بماند.

کلروفیل برای احیای اپیدرم

کلروفیل در تمام مواد غذایی سبز رنگ وجود دارد و شما می‌توانید به راحتی آن را جذب کنید. اسفناج، کلم بروکلی، سبزیجات معطر، اسپرولینا و غیره جزو منابع خوب کلروفیل هستند
کلروفیل ماده‌ای است که برای مقابله با تکثیر و انتشار باکتری‌ها مؤثر عمل می‌کند. در صورتی که روی پوست زخم، بریدگی یا جراحت جزئی باشد کلروفیل به پیشگیری از عفونی شدن آن کمک کرده و احیای زخم را سرعت می‌دهد. علاوه براین، این ماده باعث تسکین پوست‌های حساس و به‌ویژه اگزما، سوختگی و التهاب پوست می‌شود.

کلروفیل پوست را شاداب و خوش رنگ می‌کند
هیچ چیز مانند کلروفیل باعث شادابی و خوش رنگی پوست نمی‌شود. این ماده سبز رنگ قادر است که گردش اکسیژن را در خون بیشتر کند. این روند نیز پوست را شاداب و تازه کرده و آن را خوش آب و رنگ می‌کند. کلروفیل همچنین به خاطر دارا بودن خواص شگفت انگیز با کدر شدن پوست مقابله کرده و درخشش خاصی به آن می‌دهد.

کلروفیل برای کاهش قرمزی و تورم پوست
کلروفیل علاوه بر تسکین پوست‌های حساس باعث کاهش قرمزی و تورم پوست می‌شود. گاهی ممکن است که قرمزی و تورم پوست دردناک باشد و یا اینکه ظاهر نازیبایی داشته باشد. مصرف منظم کلروفیل باعث تسریع برطرف شدن این قبیل مشکلات می‌شود.

کلروفیل در تمام مواد غذایی سبز رنگ وجود دارد و شما می‌توانید به راحتی آن را جذب کنید. اسفناج، کلم بروکلی، سبزیجات معطر، اسپرولینا و غیره جزو منابع خوب کلروفیل هستند. تمام مواد غذایی ذکر شده سرشار از این رنگدانه هستند که برای سلامتی مفید است. برای بهره مندی بیشتر از خواص این ماده توصیه می‌شود که میوه‌ها و سبزیجات حاوی کلروفیل را به صورت خام میل کنید. چون کلروفیل در اثر گرما از بین می‌رود. بنابراین بهترین کار این است که از آب سبزیجات بیشتر استفاده کنید.

منبع:تبیان

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 23 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

خواص شگفت انگیز زغال اخته

به اندازه کوچک زغال اخته نگاه نکنید؛

طاسی سر را چگونه مهار کنیم/ با خودتان حرف بزنید/ تاثیر زغال اخته بر سلامتی بدن/ در روز های آفتابی هم از کرم ضدآفتاب استفاده کنید این خوراکی خوش مزه خواص شگفت انگیزی دارد. زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌توانند سیتم ایمنی بدن را تقویت کنند و مانع از سرطان پروستات و عفونت مثانه شوند.

زغال اخته را معمولا به صورت تازه یا خشک شده استفاده می‌کنند، با این حال آب زغال اخته هم میزان کلسترول خوب خون را افزایش می‌دهد که برای قلب مفید است.

زغال اخته خوراکی مناسب برای تامین عناصر مورد نیاز بدن است؛ ۱۰۰ گرم زغال اخته حدود ۲۵ درصد از نیاز بدن به ویتامین C و حدود ۲۰ درصد از نیاز بدن به فیبر را تامین می‌کند؛ علاوه بر این این خوراکی سرشار از ویتامین‌های B۱، E.، K. و عناصری همچون مس و منگنز است.

کنترل قند خون، پیشگیری از دیابت و آلزایمر و محافظت از دندان‌ها و لثه از فواید دیگر زغال اخته است که محققان به آن‌ها پی برده اند.

منبع خبرنگاران جوان

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 20 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

مصرف این خوراکی‌ها شما را به مرور می‌کُشد

شما با شناخت خوراکی‌های ناسالم می‌توانید در برنامه غذایی خود تغییر ایجاد کنید، برخی از این غذا‌ها منجر به فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری قلبی، دیابت، آلزایمر و حتی سرطان می‌شوند.
آیا می‌دانستید غذاهایی که هر روز غذا می‌خورید به مرور موجب مرگ شما می‌شوند؟؛ در این مطلب لیست غذاهایی که به آرامی شما را می‌کشند معرفی شده است، سعی کنید از مصرف این غذاها جلوگیری یا مصرف آنها را محدود کنید.
شما با شناخت آنها می‌توانید در برنامه غذایی خود تغییر ایجاد کنید؛ برخی از این غذاها منجر به فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری قلبی، دیابت، آلزایمر و حتی سرطان می‌شوند، فراموش نکنید چاقی، اضطراب و افسردگی بخش جدانشدنی برخی از این مواد غذایی است.

رب گوجه کنسرو شده

رب گوجه کنسروی یک قاتل با چهره مبدل است، این ماده غذایی منبع پنهان قند است؛ رب گوجه کنسروی می‌تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری قلبی و حتی پوسیدگی دندان را افزایش دهد، بهتر است با استفاده از گوجه فرنگی تازه و ادویه‌جات دلخواه خود، بدون اضافه کردن شکر یا نمک تازه رب خانگی یا پوره درست کنید

نوشیدنی‌های گازدار

نوشیدنی‌های گازدار یکی از بدترین دشمنان شما هستند، آنها بر پوست، سطح قند خون، هورمون‌ها و سلامت روان شما اثر مخربی می‌گذارند.

تمام این نوشیدنی‌ها منبع قند، مواد افزودنی نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی هستند، حتی نوع بدون قند آنها نیز بهتر است نوع دارای قند آنها نیست.

قند و شکر

شکر علاوه بر افزایش میزان قند خون و ایجاد چربی، می‌تواند به بیماری قلبی منجر شود، برای کاهش ابتلا به دیابت، سرطان، چاقی، بیماری‌های قلبی و خیلی بیماری‌های دیگر از مصرف قند خودداری کنید، به جای شکر می‌توانید میوه شیرین استفاده یا عسل را جایگزین آن کنید.

۲۰ خوراکی که به مرور شما را می‌کشند

کالباس

کالباس، سالامی، ژامبون، بولونیا و غیره سرشار از نیترات، سدیم، مواد نگهدارنده و افزودنی هستند،. تمام این مواد می‌توانند خطر ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی مشکلات رفتاری و یادگیری را در کودکان افزایش دهد.

روغن نباتی

روغن نباتی بخشی از ترکیب غذاهای ماست، اما بعضی از روغن‌های نباتی از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده هستند و ما از اثرات درازمدت آنها هیچ آگاهی نداریم، علاوه بر این، روغن‌های نباتی حاوی چربی‌های خطرناکی هستند که می‌توانند باعث بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی، سرطان و آلزایمر شوند، به جای روغن نباتی از روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن آووکادو استفاده کنید.

کره مارگارین

مارگارین یکی از ناسالم‌ترین مواد خوراکی روی زمین است، مارگارین با روغن‌های نباتی هیدروژنه ساخته شده است؛ مارگاریت حاوی چربی ترانس است و می‌تواند به قلب، رگ‌های خونی و سطح کلسترول شما آسیب برساند.

سوسیس

هات داگ و انواع سوسیس‌های دودی حاوی مقدار زیادی مواد نگهدارنده هستند، پزشکان اثر منفی مصرف هات داگ را با کشیدن سیگار مقایسه می‌کنند؛ سوسیس با داشتن مقادیر زیادی سدیم خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

مصرف این خوراکی‌ها شما را به مرور می‌کشد

چیپس

تمام مواد غذایی سرخ شده از جمله چیپس حاوی ماده خطرناکی به نام آکریلآمید هستند، آکریلامید خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، پستان، پروستات و رکتوم را افزایش می‌دهد، بهتر است به جای سرخ کردن سیب زمینی، روی آن را با روغن زیتون و کمی نمک بپوشانید و در فر قرار دهید.

انواع سس سالاد

سس سالاد سرشار از شکر، رنگ مصنوعی و شربت ذرت با فروکتوز بالا است، بهتر است به جای آن از آب لیمو، سرکه سیب، سرکه بالزامیک و روغن زیتون استفاده کنید.

شیرین کننده‌های مصنوعی

اغلب این شیرین کننده‌ها بدتر از شکر هستند، شیرین کننده‌های مصنوعی از قبیل آسپارتام، نوتام، پتاسیم، آتیسولفام و غیره گرچه کالری کمتری دارند، اما خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و سندرم متابولیک را افزایش می‌دهند، بسیاری از آدامس‌های بدون قند حاوی آسپارتام هستند که خطرناک ترین ماده در جهان است، به جای شکر از جایگزین‌های سالم‌تر آن مانند عسل، شربت افرا و شربت آگاو استفاده کنید.

نان سفید، آرد تصفیه شده

نان سفید اگر از آرد تصفیه شده درست شده باشد، مضر است. در این حالت آرد سفید از تمام فیبرهای غذایی، مواد معدنی و ویتامین‌ها محروم می‌شود، آنچه شما به عنوان نان سفید مصرف می‌کنید، مخلوط غلات با مواد شیمیایی است، اما مصرف آن خطر ابتلا به افزایش وزن، آسیب تیروئید و آسیب اندام را به همراه دارد.

۲۰ خوراکی که به مرور شما را می‌کشند

لبنیات

بله، شیر اولین غذایی است که ما در بدو ورود به دنیا می‌خوریم، اما شیر مادر بسیار متفاوت‌تر از شیر گاو است، محصولات لبنی بر جذب کم مواد مغذی و ابتلا به میگرن، التهاب مفاصل، سرطان، آلرژی و آسم تاثیر مستقیم دارند، بنابراین بهتر است به جای شیر گاو از شیر نارگیل یا بادام استفاده کنید.

کباب

صرف نظر کردن از بوی کباب دشوار است، مواد شیمیایی که طی فرآیند کباب کردن، وارد گوشت می‌شوند با خطر ابتلا به سرطان پانکراس و سرطان پستان همراه است، سعی کنید مصرف کباب را محدود کنید یا برای کاهش میزان مواد سرطان‌زا رزماری به همبرگر خود بیفزایید.

شکلات انرژی‌زا

این ماده خوراکی برای ورزشکارانی که به منبع سریع انرژی نیاز دارند مفید است، اما این خوراکی حاوی مقادیر زیاد قند، شربت ذرت فروکتوز بالا، نگهدارنده‌ها و حتی گاهی حاوی چربی ترنس هستند، بنابراین آنها یک بمب مخفیانه هستند.

فست فود

فست فود طعم خوبی دارد اما چه چیزی باعث طعم خوب آن شده است؟ همان چیزهایی که شما را آهسته می‌کشند: چربی ترانس، قند، نمک، مواد نگهدارنده، افزودنی‌ها، رنگ‌ها و سایر مواد شیمیایی، فست فود می‌تواند خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی عروقی، سرطان، اختلالات رفتاری، افزایش وزن، اختلالات متابولیکی و غیره را افزایش دهد.

گندم

گندم حاوی کربوهیدرات است و در مدت کوتاه به میزان زیادی قند خون شما را افزایش می‌دهد، گندم باعث تولید انسولین و افزایش وزن می‌شود،  همچنین با گذشت زمان، با افزایش فعالیت لوزالمعده، بدن شما به انسولین مقاوم می‌شود و در نتیجه خطر ابتلا به دیابت در شما افزایش می‌یابد، سطح قند خون بالا باعث تولید ترکیباتی می‌شود که موجب تسریع روند پیری و چین و چروک پوست می‌شود.

غلات صبحانه بسته بندی شده

غلات بسته بندی شده در واقع حاوی قند، رنگ مصنوعی، نگهدارنده‌ها، محصولات GMO هستند، اغلب مواد مغذی آنها قبل از پردازش از بین می‌رود.

آب میوه‌های تجاری

آب میوه‌های تجاری اغلب شامل شکر، رنگ، نگهدارنده‌ها هستند، آنها ممکن است مواد مغذی خود را در طی پاستوریزاسیون از دست داده باشند.

نمک

مصرف زیاد نمک، احتمال ابتلا به فشار خون بالا و بیماری قلبی عروقی را افزایش می‌دهد، میزان استاندارد مصرف سدیم، 3.75 گرم در روز است.

منبع خبرنگاران جوان

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 20 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

دلایلی علمی که به شما می‌گوید آب گرم بنوشید

نوشیدن آب گرم برای از بین بردن درد‌های ماهیچه‌ای بسیار مفید است.دلایلی علمی که به شما می‌گوید آب گرم بنوشید

این نکته ثابت شده که عادت به نوشیدن آب گرم، می تواند منجر به بهبود وضعیت گوارش و فرایند هضم شود:

افزایش کیفیت خواب:

اگر با مشکلات خواب مواجه هستید و به راحتی به خواب نمی ‌روید، نوشیدن آب گرم پیش از به تختواب رفتن می‌تواند به بهبود خواب کمک کند. آب گرم دمای داخلی بدن را افزایش می‌دهد که این شرایط به آرامش و شل شدن بدن، آرامش اعصاب و احساس خواب آلودگی و آرامش کمک می‌کند

جلوگیری از پیری زودرس:

نوشیدن آب گرم برای پوست نیز خوب است. این کار به حذف سموم و دیگر ناخالصی ‌ها از بدن کمک می ‌کند. سموم مختلفی در پیری زودرس و برخی مشکلات سلامت نقش دارند. همچنین، نوشیدن آب گرم به ترمیم سلول ‌های پوست کمک می ‌کند و از این رو، در جوان سازی و بهبود قابلیت ارتجاعی پوست نقش دارد.

بهبود سیستم گوارش:

آب گرم می تواند کمک بزرگی برای سیستم گوارش شما باشد. آب سرد به جامد کردن چربی غذاها کمک می کند و فرایند هضم را کند می نماید اما آب گرم به شیوه ای کاملا برعکس عمل می کند و ضمن بهبود فرایند هضم، کمک بزرگی برای جذب بهینه مواد مغذی است. نوشیدن آب گرم از ابتلا به یبوست نیز پیشگیری می کند.

ایمن کردن سیستم تنفسی:

مصرف آب گرم می تواند برای سیستم تنفسی شما مفید باشد. آب سرد در این میان، باعث تخریب مخاط می شود و خطر ابتلا به عفونت های تنفسی و مشکلات ریزش مو را افزایش می دهد. در مقابل، اب گرم گلو را تسکین داده و کاهنده هر گونه تحریک است.

بهبود دهنده سیستم ایمنی بدن:

مصرف آب سرد باعث کاهش گردش خون می شود در حالیکه آب گرم خاصیت کاملا برعکس دارد. افزایش گردش خون در نتیجه نوشیدن آب گرم باعث می شود بسیار سریع تر از سموم بدن خلاص شوید.

تسکین درد:

اگر دچار سردرد یا التهاب در بدن شده اید، نوشیدن آب گرم بسیار توصیه می شود. از آنجا که آب گرم جریان خون به بافت ها را افزایش می دهد، باعث تسکین انقباضات ماهیچه ای می شود. نوشیدن آب گرم برای از بین بردن دردهای ماهیچه ای بسیار مفید است.

منبع: آوای سلامت

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 13 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

فواید بی نظیر روغن اسطوخودوس را بشناسید

روغن اسطوخودوس یکی از روغن‌های خالص و طبیعی است که در ماساژ و همچنینفواید بی نظیر روغن اسطوخودوس را بشناسید رایحه‌درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغن اسطوخودوس به دلیل خواص زیادی که دارد یکی از پرمصرف‌ترین روغن‌ها در حوزه پزشکی و تولید لوازم آرایشی بهداشتی است. از زمان باستان فواید این گیاه شناخته شده است و امروزه تحقیقات نشان می‌دهند که خواص این گیاه بیشتر از شناخته شده‌هاست. رنگ ارغوانی اسطوخودوس یکی از ویژگی‌هایی است که این گیاه را خاص می‌کند. روغن اسطوخودوس یکی از روغن‌های خالص و طبیعی است که در ماساژ و همچنین رایحه‌درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب به روغن اسطوخودوس، نحوه تهیه آن و فواید درمانی آن می‌پردازیم.

چگونه می‌توان روغن اسطوخودوس تهیه کرد؟

اسطوخودوس گیاهی مؤثر و محرک است که برای برطرف کردن به‌ویژه مشکلات گوارشی و مشکلات عصبی مؤثر عمل می‌کند. می‌توانید روغن اسطوخودوس را از عطاری‌ها تهیه کنید. در عین حال می‌توانید با صرف هزینه کمتری آن را در منزل تهیه کنید. این کار ساده و ارزان است و روغنی در اختیارتان قرار می‌دهد که می‌توانید همواره از آن استفاده کنید.

روغن اسطوخودوس می‌تواند مشکلات تنفسی مانند گریپ، سرماخوردگی، چرک گلو، سرفه و آسم را تسکین دهد. می‌توانید این روغن را روی گردن یا پشتتان بزنید و اینکه به حالت استنشاقی استفاده کنید.

مواد لازم

گل اسطوخودوس خشک شده

روغن زیتون یا آفتابگردان

یک عدد شیشه مربای کوچک

روش تهیه

داخل شیشه مورد نظر و برحسب اندازه آن گل‌های اسطوخودوس را ریخته و به آن روغن زیتون اضافه کنید. شیشه را به مدت 3 روز جلوی آفتاب قرار دهید. سپس شیشه را تکان دهید و روغن را از صافی رد کنید و داخل ظرف دیگری بریزید. روغن اسطوخودوس خانگی شما آماده است. توجه کنید که این روغن مصرف خوراکی ندارد و فقط باید به صورت موضعی استفاده شود. توصیه می‌کنیم قبل از مصرف چند قطره از این روغن را روی ساعدتان امتحان کنید. این کار بهترین روش برای تشخیص وجود آلرژی‌های احتمالی است. می‌توانید در زمان سردرد این روغن را به شقیقه‌هایتان بمالید و یا به عنوان روغن ماساژ استفاده کنید.

روغن اسطوخودوس مفید برای پوست

روغن اسطوخودوس باعث نرمی و لطافت پوست می‌شود و می‌تواند ظاهر پوست را صاف‌تر و جوان‌تر کند. به همین دلیل کمپانی‌های تولیدکننده لوازم آرایشی از آن در تولید محصولات زیبایی‌شان استفاده می‌کنند. روغن اسطوخودوس را از نظر عطر و خواص معمولاً با روغن گل محمدی مقایسه می‌کنند.

روغن اسطوخودوس از بروز چین و چروک صورت پیشگیری کرده و علائم پیری پوست را کاهش می‌دهد. چون خواص احیاکنندگی فوق‌العاده‌ای دارد. این روغن تأثیر زیادی در فعال کردن بافت‌های سلولی پوست دارد چون دارای قدرت مرطوب کنندگی بالایی است

روغن اسطوخودوس در خدمت زیبایی موها

اسطوخودوس پوست سر را احیا می‌کند. با استفاده از این روغن، موهای آسیب دیده احیا شده و ظاهری سالم و درخشان پیدا می‌کنند. امروزه شامپوها و نرم کننده‌های حاوی روغن اسطوخودوس به طور فراوان در بازار وجود دارد. شما می‌توانید این روغن را بعد از شستشو به موها بزنید.

روغن اسطوخودوس برای مقابله با اضطراب و آرامش اعصاب

روغن اسطوخودوس یکی از اصلی‌ترین روغن‌ها با خواص آرام‌بخشی است. بهترین کار برای بهره مندی از این خاصیت روغن اسطوخودوس این است که چند قطره از آن را در اسانس سوز بریزید و یا اینکه به آب وان حمام اضافه کنید. این روغن باعث بهبود کیفیت خواب شده و علائم بی‌خوابی را کاهش می‌دهد.

روغن اسطوخودوس خواص ضدعفونی کنندگی دارد

روغن اسطوخودوس می‌تواند برای درمان عفونت‌های پوستی مورد استفاده قرار بگیرد چون خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد. می‌توان از این روغن در درمان سوختگی‌های سطحی نیز استفاده کرد.

روغن اسطوخودوس مانند مسکن عمل می‌کند

در صورت بروز مشکلات پوستی روغن اسطوخودوس باعث کاهش و تسکین درد و التهاب می‌شود. بنابراین می‌توان از آن در بهبود درد و تورم مشکلات سطحی پوستی استفاده کرد.

روغن اسطوخودوس ضدالتهاب است

روغن اسطوخودوس باعث کاهش کبودی و ضرب دیدگی پوست می‌شود و همچنین در تسکین سوختگی‌ها نیز مؤثر عمل می‌کند.

روغن اسطوخودوس برای بهبود مشکلات تنفسی

روغن اسطوخودوس می‌تواند مشکلات تنفسی مانند گریپ، سرماخوردگی، چرک گلو، سرفه و آسم را تسکین دهد. می‌توانید این روغن را روی گردن یا پشتتان بزنید و اینکه به حالت استنشاقی استفاده کنید.

روشن استفاده از روغن اسطوخودوس

استفاده در آب حمام: برای تسکین دردهای عضلانی مقداری از این روغن را به آب وان حمام اضافه کنید.

ماساژ: پوست را ماساژ دهید تا دردهای عضلانی یا مفصلی تسکین پیدا کند. از ماساژ پوست با روغن اسطوخودوس همچنین می‌توانید برای برطرف کردن مشکلات پوستی مانند سوختگی، آکنه یا سوزش پوست استفاده کنید.

برای استفاده استنشاقی: برای بخور و استفاده استنشاقی از روغن اسطوخودوس چند قطره از آن را در ظرف حاوی داغ ریخته و بخور بگیرید.

برای نرم کردن دست و پاها: چند قطره از روغن اسطوخودوس را در آب گرم اضافه کرده و دست‌ها و پاها را در آن بخیسانید. این کار باعث تسکین درد و التهاب می‌شود.

کمپرس: می‌توانید از روغن اسطوخودوس به عنوان کمپرس استفاده کنید. برای این کار حوله یا دستمال تمیزی را در ظرف حاوی آب و چند قطره روغن اسطوخودوس خیس کنید. سپس کمپرس را روی کبودی، ضرب دیدگی یا عضله آسیب دیده قرار دهید.

توصیه‌ها

توصیه می‌کنیم از این روغن در رایحه‌درمانی استفاده کنید. استفاده از روغن اسطوخودوس برای کودکان توصیه نمی‌شود. روغن را به چشم‌ها و مخاط نمالید. قبل از استفاده مقداری از روغن را روی دست امتحان کنید و از عدم آلرژی پوستتان مطمئن شوید. خانم‌های باردار و شیرده نیز نباید از روغن اسطوخودوس استفاده کنند.

منبع:تبیان

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 5 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

علائم زونا و روشهای درمان آن

بیماری زونا چیست؟ این بیماری چه علائمی دارد؟ راههای تشخیص زونا کدامند؟ چه کسانی در معرض ابتلا به این بیماری هستند؟ درمان خانگی زونا به چه صورت است؟ پاسخ همه این سوالات را در این مطلب بخوانید.
زونا ، بیماری زونا
زونا و راه کار هایی برای علائم تا درمان این بیماری

 زونا  Herpes zoster یک بیماری ویروسی است که عامل مولد آن ویروس واریسلا زوستر است که همان ویروس آبله مرغان در کودکی می باشد. پس از ابتلا و بهبودی آبله مرغان این ویروس می تواند به صورت نهفته در بدن باقی بماند تا زمانی که به علت یک عامل تحریکی و یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال شود. که به آن بیماری زونا می گویند.

علائم بیماری زونا

علائم پوستی بیماری زونا

درد شدید و سوزنده ای به صورت ثابت در طول یک مسیر عصبی حس می شود و تاول های قرمزی و کوچکی چند روز بعد در محل درد ظاهر می شود که رنگ تاول ها کم کم به تیرگی می گراید. این تاول ها بیشتر در پوست سینه و پشت بروز می کند ا ما این تاولها ممکن است در یک سمت پیشانی یا اطراف یک چشم  ویا هر جای دیگری در بدن اتفاق بیافتند.
 علائم شایع بیماری زونا
* تهوع ، دل پیچه یا اسهال خفیف 
* احساس کسالت
* تب و لرز خفیف
* درد روی قفسه سینه، صورت، یا درد سوزشی در پوست شکم  
 عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به زونا
* استرس
* وجود یک بیماری که باعث کاهش مقاومت بدن شده باشد.
* استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی یا ضد سرطان
* جراحی یا تاباندن اشعه به نخاع
* لوسمی یا لنفوم
 چه افرادی در خطر زونا قرار دارند؟
فردی که پیش از این به آبله مرغان مبتلا شده ممکن است به زونا مبتلا شود اما احتمال زونا با افزایش سن افزایش می یابد. افراد با سن بالاتر از پنجاه سال ده برابر بیشتر از کودکان زیر ده سال احتمال ابتلا به زونا دارند. 
 پیشگیری از بیماری زونا
برای پیشگیری از زونا درمان خاصی وجود ندارد و واکسنهای آبله مرغان تا به حال نتوانسته اند از بروز این بیماری جلوگیری کنند.
 عوارض احتمالی بیماری
* عفونت باکتریایی ثانویه در تاول های زونا
* درد مزمن، خصوصا در سالمندان، که تا ماه ها یا سال ها در مسیر رشته های حسی محل قبلی وجود تاول ها باقی می ماند.
* زخم قرنیه
* عفونت دستگاه عصبی مرکزی

علائم بیماری زونا

راه های تشخیص زونا 

روش تشخیص
* پزشک می تواند زونا را تنها با نگاه کردن به تاول ها تشخیص دهد .
* معمولا تا زمان بروز بثور پوستی امکان پذیر نیست . قبل از آن ، علائم ممکن است شبیه آپاندیسیت، جمع شدن مایع دور ریه یا سایر بیماری ها باشند.
* به ندرت  آزمایش خون، کشت مایع تاول ها و نمونه برداری از پوست انجام می گیرد.
روشهای درمان بیماری زونا
* پمادهای موضعی و داروهایی که تجویز می شود تا حد ممکن خارش و درد را می تواند کم کند. داروها عبارتند از آسیکلوویر(acyclovir)، والاسی کلوویر (valacyclovir)یا فامسی کلوویر (famcyclovir) .
* خوابیدن در وان که به آن نشاسته ذرت یا پودر جو دوسر اضافه شده باشد.
* مسکن مصرف کنید
*تقویت بدن با مصرف ویتامین ٍ و ب کمپلکس

علائم بیماری زونا

نکاتی برای تاول های این بیماری

تاول های این بیماری 
1- تاول ها را دستکاری نکنید
2- از محلول کالامین استفاده کنید
3-از پزشک داروساز بخواهید تا خمیر آسپیرین با کلروفوم را برای شما تهیه کند .حال شما با تکه ای پارچه تمیز، خمیر را به آرامی روی ناحیه مجروح بمالید، خمیر را چندین بار در روز به کار برید.
4- از پوشش مرطوب استفاده کنید.حوله ای را در آب سرد فرو برده و بعد از آبکشی روی ناحیه صدمه دیده قرار دهید. هر چه آب خنک تر باشد احساس بهتری خواهید داشت. 
5- عفونت روی تاول را با آب اکسیژنه 6 درصد ضد عفونی کنید یا از پمادهای آنتی بیوتیک نظیر جنتامایسین استفاده کنید.
 
زونا چه مقدار طول می کشد
تاول های زونا معمولا ظرف هفت تا ده روز دلمه بسته و ظرف دو تا چهار هفته به طور کامل ناپدید می شود. در بیشتر افراد سالم، تاول ها هیچ جای زخمی باقی نمی گذارند و درد و خارش پس از چند هفته یا ماه از بین میرد اما کسانیکه دچار ضعف سیستم ایمنی هستند ممکن است تاول های زونا در آنها به موقع بهبود نیابد.
آیا این بیماری مسری است؟
بله اما تاول زونای شما در افراد دیگر زونا ایجاد نمی کند بلکه ممکن است موجب آبله مرغان در کودکان شود. افرادی که هرگز پیش از این آبله مرغان نگرفته اند یا واکسن پیشگیری از آن را نزده اند ممکن است ویروس را با تماس مستقیم با تاول های زونای فرد مبتلا بگیرند. بنابراین روی تاول های زونا را پوشانده و از تماس با نوزادان و زنان بارداری که ممکن است پیش از این آبله مرغان نگرفته باشند دوری کنند.
ممکن است زونا درد مزمن ایجاد کند؟
در برخی از افراد مسن تر درد زونا ممکن است ماه ها یا حتی سالها پس از بهبودی تاول ها طول بکشد. این درد به علت عصبهای آسیب دیده در زیر پوست است که به عنوان دردهای بعد از بیماری زونا (postherpetic neuralgia ) شناخته می شود. برخی دیگر نیز خارش مزمن در ناحیه ای که تاول وجود داشته است، احساس می کنند. در موارد شدید درد یا خارش ممکن است به قدری آزار دهنده باشد که موجب بی خوابی، کاهش وزن یا افسردگی شود.

علائم بیماری زونا

خطرات دیگر بیماری زونا

پیچیدگیهای دیگر در زونا
زونای چشمی از جمله شایع ترین بیماریهای التهابی چشمی در جوامع است که اگر به موقع و کامل تحت درمان قرار نگیرد منجر به کاهش بینایی چشم و کوری موقتی یا دائمی فرد مبتلا می شود.اگر ویروس زونا به گوش حمله کند، ممکن است فرد دچار مشکلات تعادل یا شنوایی شود. در موارد نادر ویروس زونا ممکن است به مغز یا نخاع نیز حمله کند. این پیچیدگی ها معمولاً با پیشگیری از طریق شروع زود هنگام درمان قابل اجتناب است.
چه افرادی نباید واکسن را دریافت کنند؟
1. ممکن است باردار باشید
2. ایدز یا ضعف سیستم ایمنی دارید
3. پرتو درمانی یا شیمی درمانی انجام می دهید
4. داروهای سرکوب کننده ایمنی مصرف می کنید
5. سابقه سرطان خون یا لیمفوما دارید
6. به ژلاتین، نئومایسین آنتی بیوتیک یا هر ماده تشکیل دهنده دیگری در واکسن آلرژی دارید
توصیه های ساده و سودمند
- آب فراوان بنوشید.
- از کمپرس آب سرد، لوسیون کالامین، جوش شیرین برای فرونشاندن تاول ها استفاده کنید.
- برای تکسین درد از استامینوفن استفاده کنید. پزشکان مصرف استامینوفن را به عنوان جایگزین آسپرین می دانند.
- شست و شو با آب خنک، بهترین راه تسکین و درمان زوناست. 
- زخم ها را در معرض هوا قرار دهید و روی آن را باندپیچی نکنید و لباس تنگ نپوشید.
- از گیاه بادرنجبویه کمک بگیرید.
- گلابی و آب گلابی بخورید.
- جهت کاهش درد بر روی موضع حوله مرطوب بگذارید.
- باید افرادی که استعداد به بیماری زونا دارند. از بیماران مبتلا دوری کنند زیرا احتمال سرایت در آنها بالاست.
- میوه های تازه، عصاره تازه طبیعی سبزیجات و به ویژه آب هویج زیاد بخورید. زیرا بدن به مقادیر فراوان بتا کاروتن بیوفلاوونوئیدها و ویتامین Eنیاز دارد تا با ویروس مبارزه کند.
- برای استفاده از محلول های پوستی حتی با پزشکتان مشورت کنید و از استفاده خودسرانه داروها و پمادها پرهیز کنید.
- فلفل قرمز استفاده کنید.
- گیاه خرفه را امتحان کنید.
- استرس تان را کنترل کنید. دوری از تنش روانی شدت ناراحتی زونا را کم می کند.
منبع:نمناک

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 5 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

دانه های این میوه بهترین آسپرین است

دانه‌های این میوه می‌تواند به عنوان جایگزین طبیعی آسپرین کاربرد داشته باشد.دانه های این میوه، بهترین آسپرین است

تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد دانه‌های گوجه فرنگی می‌توانند به عنوان یک عنصر طبیعی برای داشتن زندگی طولانی‌تر استفاده شوند. ضمن این که به عنوان جایگزین طبیعی آسپرین کاربرد دارد.

دانشمندان در دانه‌های گوجه فرنگی ماده طبیعی را پیدا کردند که می‌تواند با پیشگیری از لخته شدن خون در بدن به گردش طبیعی خون انسان کمک کرده و به نوعی عملکرد قرص آسپرین را شبیه‌سازی کند.

 که بدون رنگ و بدون طعم است این ماده می‌تواند به غذاها اضافه شده و بدون تغییر در مزه و رنگ غذا فواید بسیاری را برای مصرف کنندگان آن به همراه داشته باشد.

مقامات سلامت اتحادیه اروپا نیز خواص این ماده جدید کشف شده توسط دانشمندان انگلیسی را تائید کرده اند. هم اکنون میلیون‌ها سالمند در سراسر جهان روزانه آسپرین را مصرف می‌کنند تا از لخته شدن خون در بدن خود پیشگیری کنند، این در حالی است که مصرف این دارو می‌تواند عوارض زیادی مانند خونریزی معده و مانند آن را به همراه داشته باشد.

پروفسور آسیم دوتاروی زمانی که سرگرم بررسی فواید غذاهای مدیترانه‌ای بود این ماده را کشف کرد و معتقد است می‌توان از آن به عنوان جایگزینی برای آسپرین استفاده کرد. این ماده هم‌اکنون با نام Fruitflow توسط این دانشمند به ثبت رسیده است و آزمایشات نشان می‌دهند ۳ ساعت بعد از مصرف آن گردش خون بدن به حالت یکنواخت درمی آید و اثرات آن تا ۱۸ ساعت در بدن باقی می‌ماند.

خواص گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی اشتهاآور، برطرف‌کننده ضعف و خستگی، تقویت‌کننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون است. متخصصان همواره مصرف آن را به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه می‌کنند. در ضمن گوجه‌فرنگی برای رفع مسمومیت‌های مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است. در ضمن با توجه به اینکه گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاط‌ ها بسیار مؤثر است.

موارد احتیاط:
1- گوجه ‌فرنگی نارس و کال هضمش سنگین است، لذا خوردن آن باعث دل درد می ‌شود.

2- سرخ کردن زیاد گوجه فرنگی در روغن باعث سنگینی هضم آن می ‌شود و روی آتش کباب کردن آن مناسب است.

3- ماده‌ای سمّی به نام سولانین در گوجه‌فرنگی سبز و نارس وجود دارد که خوردن آن موجب مسمومیت می‌شود و دل پیچه، اسهال و باز شدن مردمک چشم ایجاد را می‌ کند.

4- خوردن گوجه ‌فرنگی، برای بعضی بیمارانی که دچار حساسیت یا آلرژی (خارش بدن،قرمز شدن پوست، آسم ، کهیر و...) هستند، ضرر دارد.

منبع:تندرست نیوز

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 2 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

این نوشیدنی‌های پرطرفدار ریسک سکته را از شما دور می‌کند

محققان می گویند نوشیدن بالغ بر سه فنجان چای یا قهوه در روز برای کاهش تپش نامنظم قلب و ریسک سکته مفید است.

نوشیدن قهوه یا چای باعث کاهش ریسک سکته می‌شود یک فنجان قهوه حاوی حدود ۹۵ میلیگرم کافئین است. کافئین به عنوان محرک سیستم عصب مرکزی عمل می کند و موجب توقف تاثیرات آدنوزین می شود. آدنوزین یک ماده شیمیایی است که موجب فیبریلاسیون دهلیزی می شود.

فیبریلاسیون دهلیزی شایع ترین نوع اختلال ضربان قلب است که موجب تپش سریع قلب می شود که در صورت عدم درمان، می تواند موجب بروز سکته شود.

نتایج نشان می دهد مصرف بالغ بر ۳۰۰ میلیگرم کافئین در روز می تواند برای بیماران مبتلا به آریتمی قلب یا تپش نامنظم قلب مفید باشد.

«پیتر کیستلر»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان آلفرد در ملبورن استرالیا، در این باره می گوید: «یک باور اشتباه وجود دارد که کافئین موجب بروز مشکلاتی در تپش قلب می شود.»

به گفته کیستلر، «نوشیدنی های کافئین دار نظیر قهوه و چای دارای خواص بلندمدت ضدتپش قلب همراه با تاثیرات ضداکسایشی و ضد آدنوزین هستند.»

تیم تحقیق در این مطالعه به بررسی چندین تحقیق قبلی پرداخت: مطالعه ۲۲۸,۴۶۵ شرکت کننده نشان داد فراوانی ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی در افرادی که به طورمنظم قهوه می نوشند تا ۶ درصد کمتر است؛ بررسی ۱۱۵,۹۹۳ بیمار حاکی از کاهش ۱۳ درصدی این خطر بود.

مطالعه دیگر مربوط به بررسی ۱۰۳ بیمار بعد از حمله قلبی نشان داد آنهایی که به طورمیانگین ۳۵۳ میلیگرم کافئین در روز دریافت کردند شاهد بهبود در ضربان قلب شان بودند.

منبع:مهر

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 2 اردیبهشت 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات()