تبلیغات
علمی -آموزشی مظفرکریمی - مطالب خرداد 1397

مشکلات رایج مری را بشناسید

بیماری های مری شایع هستند و از آنجا که مری در قفسه سینه قرار دارد و از پشت قلب عبور می کند، گاهی دردهایش با درد قلبی اشتباه گرفته می شود.10 مشکل رایج مری را بشناسید

بیماری های مری شایع هستند و از آنجا که مری در قفسه سینه قرار دارد و از پشت قلب عبور می کند، گاهی دردهایش با درد قلبی اشتباه گرفته می شود.

مری لوله رابطی است بین حلق و معده که غذای جویده شده در دهان را به سوی معده که داخل شکم قرار گرفته، هدایت می کند. این عضو نقش چندانی در هضم و جذب غذا ندارد ولی سلامت و وجودش مثل همه اعضای بدن ضروری است و اگر دچار بیماری شود، می تواند باعث آزار و گاهی هم به خطر انداختن سلامت بیمار شود.

بیماری های مری شایع هستند و چون مری در قفسه سینه قرار دارد و از پشت قلب عبور می کند ممکن است درد آن با دردهای قلبی اشتباه گرفته شود ولی بیماران باید به این نکته توجه داشته باشند که دردهای قلبی با فعالیت و حرکت بیمار ایجاد می شوند و دردهای مری معمولا با خوردن غذا.

از آنجایی که بیماری های قلبی اهمیت زیادی دارند و اگر از آنها غفلت شود ممکن است حتی به قیمت از دست رفتن جان بیماران شود، اگر بیمار از درد قفسه سینه شکایت می کند ابتدا باید از نبود مشکل قلبی در او مطمئن شد. اما شایع ترین علت درد قفسه سینه همچنان بیماری های مری است. بعضی از افراد هم مری حساسی دارند و بدون دلیل در ناحیه مری احساس درد می کنند. گاهی درد سینه به دلیل گرفتگی یا انقباض عضلات مری است که در بیماری های حرکتی مانند آشالازی و اسپاسم (انقباض) منتشر دیده می شود.

در ادامه به فهرستی از مشکلات مری می پردازیم:

ریفلاکس

تعریف: در مری ۲ اسفنکتر وجود دارد؛ اسفنکتر بالایی بعد از حلق قرار دارد و هنگام بلعیده شدن غذا باز می شود سپس غذا با حرکات دودی به سوی معده می رود. قبل از ورود به معده اسفنکتر انتهایی دیگری وجود دارد که آن هم باید باز شود تا غذا داخل معده انتقال پیدا کند. اگر اسفنکتر انتهایی مشکلی داشته باشد، فرد دچار عارضه ای به نام ریفلاکس یا برگشت غذا از معده به مری می شود.

شیوع: این بیماری بسیاری شایع است.

علائم: بیماران ریفلاکس را به شکل ترش کردن، سوزش سر دل و درد سینه توصیف می کنند. بعضی از آنها ممکن است احساس تلخی یا برگشت غذاهای بلعیده شده به دهان را بعد از خوردن غذا یا هنگام خم شدن و دراز کشیدن داشته باشند.

درمان: ریفلاکس معمولا با نوشیدن آب یا خوردن شربت معده تسکین می یابد.

درد مری

تعریف: در قسمت انتهایی مری و زیر مخاط انتهاهای عصبی وجود دارد.

علائم: در افرادی که ریفلاکس دارند ممکن است اسید زیر مخاط برود، انتهای عصبی را تحریک کند و بیمار دچار درد شود.

مری بارت

تعریف: در مری بارت مخاط معده در لوله مری رشد می کنند. در آندوسکوپی نیز مخاط سفیدرنگ مری به رنگ صورتی دیده می شود. البته باید از این بافت نمونه گرفت و به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاد تا چنین تغییری تایید شود.

پیگیری: بیماران دچار مری بارت باید هر ۳-۲ سال یکبار آندوسکوپی و نمونه برداری شوند.

درمان: اگر تغییرات سلولی خاصی دیده شد، ناحیه با روش خاصی سوزانده یا برداشته می شود. این بیماری اصلا درد ندارد.

آشالازی

تعریف: آشالازی بیماری است که بر اثر آن اسفنکتر تحتاتی مری هنگام رسیدن غذا به آن باز نمی شود.

بیماری زایی: علت آن صدمه ای است که به اعصاب مری وارد می شود. این بیماری در اثر ویروس هرپس یا همان تبخال کنار لب ایجاد می شود. در بعضی از افراد که استعداد ژنتیکی دارند ویروس به اعصاب مری صدمه می زند و باعث بسته ماندن دریچه انتهایی مری می شود، ولی به مرور مری گشاد می شود و غذا در مری گیر می کند.

علائم: گیر کردن غذا در این بیماران وقتی با عجله غذا می خورند یا عصبی می شوند شدیدتر می شود. چنین بیمارانی ترجیح می دهند به تنهایی غذا بخورند چون گاهی مجبورند با انگشت غذا را برگردانند. بعضی از بیماران هم دچار بوی بد دهان می شوند و حالت نشخوار در اثر برگشت غذا به دهان دارند.

درمان: آشالازی باز کردن اسفنکتر با بالون به وسیله آندوسکوپی است. البته گاهی جراح با لاراسکوپی، عضلات حلقوی مری را برش می دهد تا اسفنکتر تحتانی مری کمی شل تر شود. البته این کار ممکن است باعث سرفه و حتی برگشت غذا به نای و ریه و ایجاد بیماری های ریوی شود.

شل شدن اسفنکتر تحتانی مری

تعریف: علت شل شدن اسفنکتر تحتانی مری، ممکن است مادرزادی یا همراهی با فتق دیافراگمی باشد. فتق دیافراگمی معمولا بعد از ۶۰ سالگی بروز می کند. این وضعیت درواقع یک فرآیند فرسودگی است ولی فتق دیافراگمی در افرادی که ریفلاکس معده دارند، باعث تشدید علائم می شود.

علائم خطر: چاقی، افزایش وزن، بارداری، پرخوری، پوشیدن لباس های تنگ، درازکشیدن بلافاصله بعد از خوردن غذا و مصرف بعضی از داروها هم از عوامل شلی دریچه مری هستند.

بیماری زایی: دریچه مری بعد از ورود غذا به معده چندثانیه باز و مجددا بسته می شود. اسید معده نیز که بالا آمده یا بزاقی که از دهان وارد مری شده مخلوط و خنثی می شود. البته نیروی جاذبه در حالت نشسته فرد هم باعث خنثی شدن اسید می شود. در بیماران دچار ریفلاکس، دریچه مری مدت بیشتری باز می ماند و دفعات برگشت غذا بیشتر است.

درمانی دارویی: درمان بیماران اصلاح رژیم غذایی و مصرف داروست. بیماران باید از مصرف غذاهای ترش، تند، غذاهای چرب، سرخ کرده و پرحجم، استعمال الکل و سیگار، آب پرتقال، چای پررنگ، نوشابه های گازدار و قهوه خودداری کنند. همچنین ۳ ساعت قبل از خواب غذا میل کنند و بلافاصله بعد از غذا دراز نکشند. برای بیماران داروهای مهارکننده اسید معده مانند امپرازول، پنتاپرازول و... تجویز می شود.

مدت مصرف داروها طولانی است و دوز داروها باید به تدریج و با نظر پزشک کاهش یابد. بیماران باید از تخت های مخصوص که از کمر به بالا خم می شود استفاده کنند تا هنگام خواب سر و تنه در زاویه بالاتری قرار گیرد. به عبارتی، به اندازه ۲ آجر بالاتر از تنه. بیمارانی که درمان دارویی برایشان بی تاثیر است، بیشتر از ۵۰ سال سن دارند یا از شروع علائمشان بیش از ۵ تا ۱۰ سال می گذرد، آندوسکوپی برایشان توصیه می شود.

پیش آگهی: ممکن است درصد کمی از بیماران دچار تغییرات مخاطی به نام مری بارت در مری شوند. این ضایعات می توانند به سمت ضایعات پیش سرطانی پیش بروند. (احتمال بسیار اندک است و بیماران نباید از این بابت زیاد نگران باشند.)

دشواری بلع

تعریف: ممکن است در اثر بدخیمی باشد. وقتی قطر مری به کمتر از ۱۳ میلی متر برسد فرد در بلعیدن غذا مشکل پیدا کرده یا در اصطلاح در مری اش گیر می کند. مشکل در بلع ممکن است دلایل زیادی داشته باشد.

علل: علت هایی مانند بیماری های حرکتی مری، زخم مری و تنگی مری در اثر مواد سوزاننده در گذشته مطرح است اما به جز علل گفته شده حتما باید به سرطان مری که باعث اختلال در بلع می شود هم توجه داشته باشیم. سرطان مری با توده ای در قسمت میانی مری مشخص می شود. متاسفانه هیچ علامتی هم ندارد و وقتی علامت پیدا می کند که فرد دچار مشکل در بلع می شود و بیماری پیشروی کرده است.

عوامل خطرساز: این سرطان در افراد سیگاری و الکلی بعد از ۶۰-۵۰ سالگی شیوع بیشتری دارد ولی نقاطی از ایران مانند ساحل دریای خزر، بندر ترکمن و شمال شرق از مناطقی هستند که سرطان مری در جمعیت آنها شایع تر است. این افراد هم زمینه ژنتیکی دارند و هم از مواد غذایی ای استفاده می کنند که سرطان زاست.

بیماری زایی: ماده سرطان زایی به نام استالدیید در برنامه غذایی مردم این مناطق به وفور وجود دارد. این ماده در اثر متابولیسم الکل ایجاد می شود. استالدیید علاوه بر الکل و سیگار، در میوه های نرم و شل یا زیادی رسیده که خیلی هم شیرین هستند، غذاهای مانده و خوب محافظت نشده، غذاهایی که روی زغال یا اجاق طبخ می شوند مانند گوشت و کباب زغالی یا سیاه شده و نان هایی که منبع حرارتی شان زغال چوب و گازوییل است و مستقیما خمیر نان روی آن قرار می گیرد (بهترین پخت نان استفاده از حرارت الکتریکی و برقی یا نان ماشینی است) وجود دارد. البته با چند بار مصرف این غذاها اتفاقی برای فرد نمی افتد ولی اگر فردی عادت به مصرف چنین غذاهایی به مدت طولانی یعنی ده ها سال.

عوامل خطرساز: زمینه ژنتیکی مناسبی هم داشته، احتمال ابتلا به سرطان مری در او بالا می رود. گاهی گفته می شود غذاهای داغ باعث سرطان مری می شوند که این گفته تا حدودی درست است. البته رابطه ضعیفی بین این ۲ مورد وجود دارد. بهداشت ضعیف دهان و دندان نیز باعث می شود باکتری های داخل دهان مواد استالدییدی و سرطان زا ایجاد کند. مصرف مداوم انواع سبزی و میوه های تازه باعث محافظت از مری می شود.

درمان: بیشتر بیمارانی که به سرطان مری مبتلا هستند در مراحل پیشرفته بیماری مراجعه می کنند و شاید جراحی زیاد مفید نباشد. در این شرایط پزشکان سعی می کنند با رادیوتراپی و شیمی درمانی بیمار را زنده نگه دارند ولی درمان قعطی معمولا امکان پذیر نیست. به همین دلیل در افرادی که زمینه ژنتیکی سرطان مری دارند یا در مناطقی که سرطان مری در آن شایع است، زندگی می کنند از روش تشخیصی زودهنگام برای یافتن سلول های سرطانی در مری به نام آندوسکوپی استفاده می کنند.

غربالگری: در شمال ایران، بندر ترکمن و گرگان، مشکین شهر و استان اردبیل از سال های قبل افرادی که احتمال بروز این نوع سرطان در آنها بالاست از سنین ۵۰-۴۰ سال به بالا آموزش می بینند تا خودشان برای آندوسکوپی مراجعه کنند.

اسپاسم منتشر

تعریف: در بیماری اسپاسم منتشر مری، حرکات دودی ضعیف و منظم طبیعی از بین می رود و مری دچار انقباض های بسیار قوی و طولانی می شود.

بیماری زایی: انقباض مری باعث می شود غذا نتواند حرکت کند و یک جا ثابت بماند.

علائم: این بیماران هم درد شدید قفسه سینه دارند و غذا در مری آنها گیر می کند. این درد نیز معمولا با درد قلبی اشتباه گرفته می شود.

صدا در مری

تعریف: بعضی از بیماران احساس می کنند مری صدا می دهد.

علل: این صداها ممکن است به دلیل ریفلاکس هوا باشد. گاهی هم تیک عصبی است که بیمار به طور ناخودآگاه غذا را به طرف بالا هدایت می کند.

درمان: این حالت اصلا خطرناک نیست و به درمان هم نیاز ندارد.

التهاب مری

تعریف: ازوفاژیت یا التهاب مری معمولا در اثر ریفلاکس یا برگشت اسید مری ایجاد می شود ولی به ندرت بیماری های قارچی مانند برفک دهان و مونیلیا هم ممکن است مری را گرفتار و التهاب ایجاد کنند.

عوامل خطرساز: بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مانند مبتلایان به ایدز بیمارانی که شیمی درمانی می شوند یا فارادی که به سیتومگالو ویروس و هرپس مبتلا هستند هم ممکن است دچار التهاب مری شوند. التهاب مری باعث بلع دردناک و گیر کردن غذا می شود.

تشخیص: بیماران باید آندوسکوپی شوند و نمونه برداری انجام شود تا با مشخص شدن علت التهاب درمان دقیقی انجام شود.

تنگی مری

تعریف: گاهی بیماری های بدخیم، ریفلاکس شدید و طولانی، تماس مواد سوزاننده با دیواره مری در گذشته یا صدماتی که با مصرف بعضی از قرص ها به مری وارد شده است.

علائم: تنگی مری و گیر کردن غذا در حدی می شود که بیمار به هیچ وجه نمی تواند غذا را بالا بیاورد یا قورت بدهد و احساس خفگی می کند.

درمان: این مورد یک اورژانس پزشکی است و پزشک باید لقمه را از طریق آندوسکوپی خارج یا داخل معده هدایت کند.

منبع: برترینها

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 31 خرداد 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

فلفل سیاه یا معدن خواص درمانی؟/فواید بی‌شمار این دانه‌های شگفت انگیز را بشناسید

فلفل سیاه برای سلامتی ما بسیار مفید است. این ادویه علاوه بر طعمی که به خوراکیفلفل سیاه یا معدن خواص درمانی؟/فواید بی شمار این دانه‌های شگفت انگیز را بشناسید ها می دهد باعث درمان عفونت دربدن و همچنین درمان افسردگی می شود.

فلفل سیاه از میوه‌ی خشک‌شده‌ی درخت فلفل (Piper nigrum) به دست می‌آید. این گیاهِ بومی هند از خانواده‌ی Piperaceae است که از آن ادویه‌ی فلفل سیاه تهیه می‌کنند. البته از طریق شیوه‌ها و روش‌های مختلفی از همین میوه‌ها فلفل‌های مختلفی مانند فلفل سفید و فلفل سبز نیز تهیه می‌شود. برای تهیه‌ی فلفل سیاه میوه‌های نارس درخت فلفل جوشانده و سپس در آفتاب به مدت 10 روز خشک می‌شوند. بعد از این مدت میوه‌ها خشک، سیاه و چروک می‌شوند و ادویه‌ی مورد علاقه‌ی شما به دست می‌آید. برای آشنایی بیشتر با خواص این ادویه‌ی مفید با ما همراه باشید.

بدون شک فلفل سیاه ادویه‌ی مورد علاقه‌ی همه نیست؛ اما افرادی از این ادویه استفاده می‌کنند و به آن علاقه دارند معتقدند که این ادویه بسیار مورد دلخواه است. باید بدانید که فلفل سیاه یکی از گیاهان دارویی و شفابخش آیورودا (سیستم پزشکی، مذهبی و فلسفی هند) می‌باشد. این ادویه به همراه فلفل قرمز و زنجبیل از ادویه‌های فوق‌العاده و درمانگر برای بهبود گوارش و تحریک متابولیسم بدن است.

«پی‌پرین» موجود در فلفل سیاه از این ادویه ماده‌ای تقویت‌کننده معده، محرک، تحریک‌کننده ترشح شیره‌ی معده، بهبوددهنده‌ی گوارش و همیار جذب مواد مغذی ساخته است. در واقع ترکیبات این فلفل باعث می‌شوند که بدن ما به بهترین و بیش‌ترین میزان خواص نهفته در مواد غذایی مصرف‌شده را جذب خود کند.

البته حواستان باشد اگر دچار مشکلاتی مثل زخم معده، ورم معده یا بواسیر هستید نباید از این ادویه استفاده کنید به خاطر اینکه باعث تحریک مخاط می‌شود

فلفل سیاه و کاهش وزن

فلفل سیاه خاصیت تولید حرارت دارد و برای همین باعث افزایش دمای بدن می‌شود. همین مسئله هم به لاغری کمک می‌کند. به خاطر اینکه متابولیسم بدن را بالا برده و با چاقی مفرط نیز مقابله می‌کند. اگر رژیم لاغری دارید و یا نمی‌خواهید چاق شوید از این ادویه در برنامه‌ی غذایی خود بیشتر استفاده کنید.

فلفل سیاه ضدعفونی‌کننده و ضد افسردگی

از خواص فلفل سیاه میتوان به ضدعفونی‌کننده، خلط‌آور بودن آن اشاره کرد. این ادویه‌ی پرخاصیت برای مقابله با افسردگی نیز موثر است. به خاطر اینکه باعث افزایش ترشح آندورفین در مغز می‌شود و مانند یک داروی ضدافسردگی طبیعی عمل می‌کند

فلفل سیاه برای مصرف موضعی

از فلفل سیاه همچنین می‌توان به صورت موضعی استفاده کرد. این فلفل حاوی ترکیبی به نام «پی‌پرین» است که به نظر می‌رسد برای مقابله با بیماری ویتیلیگو (نوعی اختلال در رنگدانه‌های پوستی) موثر بوده و همچنین به عنوان ماساژ عضلانی برای آرامش و کاهش درد استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که اسانس آن باعث افزایش تعریق شده و باعث پاک‌سازی و سم‌زدایی بدن می‌شود. به خاطر اینکه تعریق، سموم بدن را از طریق پوست دفع می‌کند.

فلفل سیاه و خواص گوارشی آن

فلفل باعث تحریک ترشح آنزیم‌های گوارشی و صفراوی می‌شود. باید بدانید که یک غذای حاوی فلفل سیاه خیلی راحت و سریع هضم و جذب بدن می‌شود و سریع‌تر از روده‌ها عبور می‌کند. هندی‌ها فلفل سیاه را «آتش گوارشی» می‌نامند. در کشور هند یکی از ادویه‌های پرمصرف و پرطرفدار است و بعد از آن چینی‌ها دومین مشتری غذاهای تند برای هضم راحت غذا هستند.

فلفل سیاه مفید برای روده‌ها

فلفل سیاه موجب افزایش ترشح اسید هیدروکلریک در معده می شود و از این رو فرآیند گوارش را تسهیل می کند. گوارش درست و مناسب برای جلوگیری از اسهال، یبوست و گاز معده ضروری است. به پیشگیری از تشکیل گازهای روده نیز کمک می کند و هنگامی که در رژیم غذایی فردی قرار می گیرد با افزایش تعریق و دفع ادرار به خروج سموم از بدن کمک می کند. عرق کردن به خروج سموم و پاکسازی منافذ پوست از هر گونه جسم خارجی کمک می کند و همچنین می تواند آب اضافی یا انباشتگی که به نام ورم شناخته می شود را از بین ببرد. از نظر دفع ادرار، با مصرف فلفل سیاه شما می توانید اسید اوریک، اوره، آب اضافی و چربی را از بدن خود خارج کنید زیرا 4 درصد ادرار از چربی تشکیل شده است.

این ادویه با بهبود گوارش غذا به کاهش وزن در فرد کمک می کند و عملکرد کلی بدن را ارتقا داده و از برخی بیماری های دستگاه گوارش و سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند. توانایی این ماده غذایی در خروج گاز از بدن به دلیل ضد نفخ بودن آن است که به خروج گاز به شیوه ای سالم و با حرکت رو به پایین به جای فشار آن به سمت بالا و فشار بر قفسه سینه و اندام های حیاتی دیگر کمک می کند. همچنین این ادویه از تشکیل گاز بیشتر در بدن جلوگیری می کند.

فلفل سیاه منبع آنتی‌اکسیدان‌ها

پی‌پرینی که در برنامه‌ی غذایی جذب بدن می‌شود همچنین یک آنتی‌اکسیدان خوب محسوب می‌شود. این خاصیت فلفل با کلسترول بد خون مقابله کرده و آسیب‌های ناشی از آن را کاهش می‌دهد. فلفل همچنین اکسایش و آسیب‌های سلولی ناشی از مصرف زیاد و بیش از اندازه‌ی چربی را کاهش می‌دهد.

ویژگی ضد باکتری فلفل سیاه

ویژگی ضد باکتری آن به مبارزه علیه عفونت ها و گزش حشرات کمک می کند. استفاده از فلفل سیاه در رژیم غذایی به پاکسازی شریان ها به روشی مشابه با فیبر و از بین بردن کلسترول اضافی از دیواره رگ ها کمک می کند و از این رو به کاهش گرفتگی رگ ها، از عوامل اصلی بروز حملات قلبی و سکته مغزی، کمک می کند.

فلفل سیاه و خواص ضد التهابی‌اش

فلفل سیاه با التهاب‌های بدن که موجب مشکلات زیادی می‌شود مقابله می‌کند. در واقع ترکیبات آن را جزو ضدالتهاب‌های طبیعی می‌دانند.

فلفل سیاه محافظ مغز شما

پی‌پرین موجود در آن همچنین محافظ نرون‌ها یا همان سلول‌های عصبی است و از آسیب آن‌ها پیشگیری می‌کند. بر اساس نتایج پژوهش‌های مختلف این ترکیبات باعث بهبود حافظه نیز می‌شوند.

هشدار :

مصرف آن در افرادی که معده‌ی حساسی دارند باعث تحریک آن می‌شود. توجه داشته باشید اگر از زخم معده رنج می‌برید نباید فلفل به خصوص فلفل سیاه مصرف کنید.

منبع:الکوثر

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 27 خرداد 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

عید سعید فطر بر همه مسلمانان مبارک باد

جه‌ژنانه‌ت گول بی
گول دانت دل بی
دلی شت پر له‌ بزه‌و شادی بی
جه‌ژنی ره‌مه‌زانیشت پیروز بی 
Image result for ‫تبریک جشن رمضان‬‎

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 24 خرداد 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: اجتماعی،     |
نظرات() 

داروساز گیاهی خود باشید

رشد گیاهان دارویی در منزل و داشتن داروخانه شخصی با این گیاهان تاثیر بسیاری در سلامت بدن دارد.
داشتن باند و آسپرین یک طرف قضیه داروخانه شخصی است اما آیا تا به حال به اهمیت وجود عصاره‌های گیاهی برای سلامت خود و خانواده‌تان در تحولات اجتماعی فکر کرده‌اید؟
 
آگاهی از چگونگی پرورش و رشد گیاهان دارویی در منزل و همچنین آشنایی با قدرت شفابخش آنان از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که شما باید با آن آشنا شوید.

تبدیل شدن به یک داروساز گیاهی ممکن است در ابتدا کمی ترسناک به نظر برسد اما پس از آشنایی با اصول اولیه متوجه آسان بودن این فرایند خواهید شد.

اولین چیزی که باید بدانید این است که رشد گیاهان، ادویه‌ها، ریشه‌ها و سایر گیاهان دارویی به فضای بسیار کم نیاز دارد همچنین انجام این کار به هزینه گزافی احتیاج ندارد و هر کسی با هر بودجه‌ای می‌تواند این کار را انجام دهد.

آسان‌ترین راه برای اکثریت مردم، آغاز به کاشت گیاهان مورد علاقه خود در گلدان‌های اطراف خانه و حیاط‌شان است همچنین ممکن است بخواهید در زمینه تنظیمات اقلیمی گیاهان اطلاعات کسب کنید. برای مثال شاید بخواهید بدانید ترکیب کدام گیاهان با یکدیگر به رشد بهتر یا برعکس آن منجر می‌شود.

داروساز گیاهی خود باشید

گیاهان دارویی خود را در دسترس قرار ندهید؛ سعی کنید آن‌ها دور از چشم باشند تا از تهدیدات محافظت کنید.

پرورش کدام گیاهان ارزشمندتر است؟

آلوئه‌ورا:  پرورش و نگهداری این گیاه شاداب و آبدار بسیار آسان است همچنین به سادگی با شکستن برگ و استخراج ژل می‌توان از مزایای آن بهره‌مند شد.

ژل آلوئه‌ورا در بهبود سوختگی و زخم موثر است ومی‌تواند با ویروس‌های مضر، باکتری‌ها و قارچ‌ها مبارزه کند.

پونه کوهی: داشتن این گیاه به دلیل داشتن خاصیت ضدمیکروبی ضروری و  پرورش آن آسان است؛ شاید نام روغن پونه کوهی را پیش از این شنیده باشید؛ هم نوع تازه و هم نوع خشک شده پونه کوهی سرشار از مواد معدنی ، مواد آنتی باکتریال و آنتی اکسیدان است.

این گیاه خاصیت ضدمیکروبی نیز دارد همچنین بلغم‌آور و ادرارآور است.

زنجبیل:  زنجبیل را می‌توان به راحتی پنهان کرد؛ این گیاه  زنجبیل در زیر خاک رشد می‌کند همچنین حاوی ترکیباتی نظیر لوکوترین و پروستوگلاندین است؛ این مواد از زنجبیل یک آرام‌بخش بسیار قوی مانند ایبوپروفن ساخته‌اند.

این گیاه خاصیت ضدالتهابی نیز دارد و  این خاصیت زنجبیل سبب شده است تا در درمان درد معده، حالت تهوع و بیماری‌های حرکتی بسیار مفید باشد.

قاصدک‌ها:  قاصدک‌ها معمولا در بسیاری از نقاط جهان به صورت خودرو رشد می‌کنند؛ بنابراین شما حتی ممکن است نیازی به تلاش برای پرورش آن‌ها نداشته باشید.

از نظر بسیاری از مردم آن‌ها علف هرز هستند با این حال فریب حرف مردم را نخورید؛ قاصدک‌ها خاصیت درمانی فوق‌العاده‌ای دارند و دم کردن آن‌ها به همراه چای خواص مفید بسیاری دارد.

داروساز گیاهی خود باشید

 گزنه دوپایه: این گیاه یکی از گیاهان رایج در درمان آلرژی، حساسیت پوستی، عفونت کلیه و عفونت دستگاه ادراری است؛ فقط مراقب باشید هنگام چیدن آن حتما از دستکش استفاده کنید چرا که  این گیاه خاردار است.

 عسل:  آموزش یادگیری پرورش زنبور عسل در منزل مهارتی بسیار ارزشمند است. عسل، موم زنبور عسل و شاه انگبین از مواد خوراکی ارزشمند و حیاتی انسان هستند. 

آن‌ها تاثیرات شگرفی  از بهبود زخم  تا حفاظت از سیستم ایمنی بدن داد همچنین  این مواد عاری از هرگونه مواد پروبیوتیک هستند که  می‌توانند به افزایش باروری کمک کنند.

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 23 خرداد 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

خواص توت فرنگی/ خاصیت های عجیب توت فرنگی برای پوست وسلامت بدن

خواص توت فرنگی/ خاصیت های عجیب توت فرنگی برای پوست وسلامت بدن

با فرا رسیدن فصل های بهار و تابستان انواع میوه های خوشمزه و خوش رنگ نیز وارد بازار های میوه فروشی می شوند. میوه هایی مانند آلوچه، زرد آلو، هلو، و از همه مهم تر توت فرنگی، که می تواند با قرمزی خود دهان همه را به آب بیندازد. همه میوه ها، چه میوه های فصل تابستان و چه زمستان و پاییز خاصیت های مفیدی در سلامت بدن دارند. چرا که در قرآن کریم نیز به میوه ها و آثار آن ها بر بدن اشاره شده است. از نام های دیگر توت فرنگی می توان به چیلک، چلم، شالکه نیز اشاره کرد. توت فرنگی نیز خاصیت های عجیبی بر بهبود و سلامت بدن دارد. اگر میخواهید با "خواص  توت فرنگی" بر بدن آشنا شوید با ما همراه باشید و مقاله زیر را مطالعه نمائید.

خواص توت فرنگی بر سلامت قلب چه کمکی می تواند داشته باشد؟

از خواص توت فرنگی می توان به داشتن مقادیر بسیاربالایی از ویتامین c و آنتی اکسیدان ها  مانند آنتوسیانین و الاژیک اسید اشاره کرد. این مواد موجود در توت فرنگی باعث کاهش ابتلا به بیماری های قلبی از جمله سکته قلبی می شود. همچنین نوعی فلانوئید به نام کوئرستین موجود در توت فرنگی، نیز نوعی ضدالتهاب قوی می باشد و با کاهش تصلب  شریان های رگ، آسیب هایی که از کلسترول بد خون، که همان (ldl) می باشد را به حداقل می رساند. توت فرنگی سرشار از پتاسیم و فیبر است که آن ها نیز در سلامت قلب بسیار مفید هستند. علاوه بر موارد ذکر شده و از همه مهم تر، با کاهش دادن آمینو اسید که سبب آسیب به لایه داخلی رگ ها می شود، باعث سلامت قلب می شود.

تاثیر خواص توت فرنگی بر سلامت دستگاه عصبی

توت فرنگی دارای مقادیر بسیار بالایی از فسفر و  آنتی اکسیدان بوده که این مواد سبب می شود تا عملکرد مغز بهبود یافته و سلول های عصبی را تقویت کند. همچنین وجود فلاونوئید های موجود در آن باعث می شود آلزایمر و زوال سلول های مغزی به حداقل ممکن برسد. به علت داشتن ویتامین B سبب کاهش عواملی مانند اضطراب، سستی و ... می شود. علاوه بر موارد قبلی، وجود داشتن ید در توت فرنگی نیز به بهبود کارکرد سیستم های عصبی و مغز کمک می کند.

خواص توت فرنگی/ خاصیت های عجیب توت فرنگی برای پوست وسلامت بدن

توت فرنگی چه تاثیری بر دیابت دارد؟

توت فرنگی سرشار از فیستین و فیبر می باشد. این ترکیب از مبتلا شدن به دیابت جلوگیری می کند. همچنین مانع از بروز بیماری های کلیوی که ناشی از بیماری دیابت است، می شود. از طرفی دیگر، توت فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است، و میزان کربوهیدرات در آن پایین می باشد که سبب می شوند میزان قند خون بدن کاهش یابد. بنابراین فرد مبتلا به دیابت می تواند روزانه در میان وعده غذایی خود، توت فرنگی مصرف کنند یا توت فرنگی را به  غلات و یا سالاد اضافه کرده و یک وعده غذایی سالم برای خود آماده کند.

خاصیت توت فرنگی در سلامت پوست

تمامی میوه ها سرشار ازاسید هایی به نام اسید میوه یا آلفا هیدروکسی هستند، که از آن ها برای شاداب تر شدن پوست استفاده می کنند. توت فرنگی نیز سرشار از اسید سالیسیلیک است که به کمک این اسید می تواند پوست را از سلول های مرده پاکسازی کند و کثیفی ها یا التهاب صورت را رفع کند.  بنابراین  سبب روشن تر شدن پوست می شود. به همین دلیل بهتر است از توت فرنگی ماسک صورت تهیه کرد وروزانه از آن استفاده کرد. افرادی که جوش صورت دارند می توانند چندین توت فرنگی را له کرده و سپس به آن یک قاشق غذا خوری خامه ترش اضافه کنند، سپس هفته ای 2 بار این ماسک را روی صورت خود قرار داده  تا از شر جوش های صورت خود خلاص شوند.

همچنین به علت وجود آنتی اکسیدان ها در توت  فرنگی، آسیب های پوستی را ترمیم کرده و از پیر شدن پوست جلوگیری می کند. از مهم ترین خواص توت فرنگی می توان به محافظت کردن از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش اشاره کرد.

خواص توت فرنگی/ خاصیت های عجیب توت فرنگی برای پوست وسلامت بدن

توت فرنگی چگونه سبب روشن شدن رنگ لب ها می شود؟

یکی دیگر از فواید توت فرنگی این است که رنگ لب ها را روشن می کند. زیرا از دیگر خواص آن وجود مواد معدنی می باشد که سبب از بین بردن سلول های مرده روی لب می شود ولب ها را روشن ترمی کند. می توان روزانه یک عدد توت فرنگی را از وسط نصف کرد و قسمت گوشتی آن را به مدت 5 دقیقه روی لب قرار داد تا تیرگی آن رفع شود. به علاوه رطوبت زا بودن از دیگر خواص توت فرنگی است که می تواند به کاهش چربی پوست و روشن تر شدن لب ها کمک کند.

فواید خواص توت فرنگی به سلامت مو

از دیگر مهمترین خواص توت فرنگی می توان به وجود ویتامین های E.C. و K اشاره کرد. زیرا یکی از مشکلات شایع اکثر جوانان ریزش مو می باشد که این خواص توت فرنگی کمک می کند تا دریافت مواد مغذی توسط مو افزایش یابد و اکسیژن رسانی به ریشه تار های مو به آسانی انجام گیرد و در نهایت سبب پر پشتی مو شود.

خواص توت فرنگی/ خاصیت های عجیب توت فرنگی برای پوست وسلامت بدن

خواص توت فرنگی چگونه سبب سلامت ناخن ودندان می شود؟

توت فرنگی سرشار از بیوتین است که به رشد سریع ناخن ها کمک می کند. زیرا بیوتین زیر ساخت های کراتین را بهبود داده و باعث رشد ناخن می شود. علاوه بر آن وجود ویتامین C و فولیک اسید در خواص توت فرنگی در رشد ناخن های سالم کمک می کند.

توت فرنگی سبب سفید تر شدن دندان می شود. ویتامین C موجود در آن کمک می کند تا پلاک های روی دندان شکسته شود و زردی دندان رفع شود. همچنین توت فرنگی حاوی مقادیر زیادی از اسید مالیک است. این اسید نیز به سفید شدن دندان کمک می کند.

شاید قبل از خواندن این مقاله، همه توت فرنگی را فقط یک میوه ساده تصور می کردید که خوش رنگ و خوش طعم می باشد. اما با مطالعه مطالب بالا با خواص درمانی و عجیب توت فرنگی و تاثیر آن ها در سلامت بدن، آشنا شدید. پس سعی کنید تا  بیشترین مصرف را از توت فرنگی داشته باشید

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 14 خرداد 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

۱۳ دمنوش معجزه گر برای درمان بیماری‌ها+ طرز تهیه

دمنوش های گیاهی، سال های زیادی است که در خانه تقریبا همه ما ایرانی ها وجود دارند و از خواص زیاد آنها استفاده می کنیم.
حالا این برچسب دم‌نوش چیزی است که در سال های اخیر به آن زده شده و شکلی مدرن به آن داده است. همان جوشانده های مادربزرگ ها که هر کدام برای یک درد یا مرضی خوب هستند، امروز در بسته بندی ها و فرم های کیسه ای یا باز در فروشگاه ها عرضه می شوند.
 
دم‌نوش بابونه
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

کمی بابونه را در یک قوری آب جوش دم کنید و بنوشید.

بابونه، طبیعت گرم دارد و آرام بخش و تقویت کننده اعصاب، معده و روده است. ضدتب، ضدانگل، ضدیبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتهاآور، ضدبلغم و صفرا و شست و شو دهنده کلیه ها نیز هست.



دم‌نوش به‌لیمو
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

به‌لیمو را به همراه نبات در قوری دم کنید و بنوشید.

به‌لیمو طبیعت گرم دارد، خواب آور، آرام بخش، ضدمیگرن، ضدسردرد، ضد تپش قلب، تقویت کننده حافظه، ضد نفخ، تقویت کننده معده و ضدآسم است.


دم‌نوش گل گاوزبان و سنبل الطیب
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

گل گاوزبان را با سنبل الطیب و لیموعمانی دم کنید. این نوشیدنی آرام بخش، خواب آور و برای رفع سردردهای عصبی و دردهای کلیوی مفید است. گل گاوزبان و سنبل الطیب هر دو طبیعت گرم دارند. سنبل الطیب ضدقولنج و اسپاسم، ضدتشنج و ضد صرع نیز هست.
 


دم‌نوش میوه گل نسترن
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش! 

۱۵عدد میوه نسترن را در یک قوری آب دم کنید.

میوه نسترن، طبیعت خشک دارد و پایین آورنده فشارخون، ضد قند خون، ضد ورم و درد کلیه، شست و شو دهنده کلیه، سرشار از ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده و ضد اسهال است.
 


دم‌نوش به‌لیمو و زیرفون
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

به‌لیمو و کمی زیرفون را در یک قوری دم کنید.

این دمنوش خواب آور، ضدمیگرن، آرام بخش، ضدتپش قلب، ضدسردرد، تقویت کننده حافظه، تقویت کننده معده، ضدآسم، پایین آورنده فشارخون، ضداسهال و شست و شو دهنده کلیه است.


 
دم‌نوش بادرنجبویه و زیرفون
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

بادرنجبویه را همراه زیرفون در یک قوری دم کنید.

این دمنوش طبیعت خیلی گرم دارد، در بعضی مزاج ها بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب، خون ساز، تقویت کننده سلول های مغزی و آرام بخش است. مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد بیماری های کلیه است و بوی بد دهان را برطرف می کند و برای رفع کابوس های شبانه مفید است.
 


دم‌نوش زنجبیل
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

یک قاشق مرباخوری کوبیده زنجبیل را در یک قوری آب دم کنید.

زنجبیل طبیعت گرم دارد، افزایش دهنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم کننده ادرار، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و صفرا، خون ساز، ضد درد مفاصل، تقویت کننده قوه باه، مقوی جهاز هاضمه، ضد سم غذایی، مقوی معده، مسکن و مقوی قوای رئیسه بدن است.
 


دم‌نوش آویشن
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

یک قاشق غذاخوری آویشن را در یک قوری آب دم کنید.

آویشن طبیعت معتدل دارد و بالا برنده فشار خون، تقویت کننده اعصاب، رفع کولیت های مزمن، شست و شو دهنده کلیه، ضد انگل، ضد رطوبت بدن، ضد صفرا، ضد زکام و سرفه و آسم، اشتهاآور، ضد غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه و تقویت کننده بینایی است.
 


دم‌نوش اکلیل کوهی (رزماری)
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

یک قاشق غذاخوری از این گیاه را در یک قوری آب دم کنید.

اکلیل کوهی طبیعت گرم دارد و مقوی اعصاب، شست و شو دهنده کلیه، ضد صفرا، ضد دلهره و اضطراب، تقویت کننده بدن، زکام، آسم، سیاه سرفه، مقوی معده، ضد درد روماتیسمی و استخوانی و کمر و ضد سنگ کیسه صفراست.
 
 


دم‌نوش گزنه
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

یک قاشق غذاخوری گزنه را در یک قوری آب جوش دم کنید.

گزنه طبیعت گرم دارد و ضد قند، ضد غلظت خون، ضد چربی، ضد صفرا و سنگ کیسه صفرا، ضد سرطان، ضد خونریزی، زیاد کننده شیر مادر، رفع خستگی و ضد ریزش مو است.



دم‌نوش انار و دارچین

مواد لازم (2 نفر)

•    یک پیمانه آب انار تازه

•    یک پیمانه آب جوش

•    چوب دارچین

•    یک قاشق غذاخوری چای خشک

•    یک قاشق غذاخوری شکر (یا کمی نبات)
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش!

طرز تهیه

همه مواد به غیر از شکر را در قوری بریزید و آب جوش را روی آنها بریزید. قوری را به مدت 15 تا 25 دقیقه روی کتری قرار دهید تا چای دم بکشد. هنگام سرو شکر یا نبات را اضافه کنید.
 


دم‌نوش نعنافلفلی و دارچین

مواد لازم

•    دو قاشق چایخوری نعنا فلفلی

•    دو عدد چوب دارچین

•    عسل یا نبات (اختیاری)
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش! 

طرز تهیه

نعنا فلفلی و دو عدد چوب دارچین را در یک قوری چینی بریزید. آب جوش را روی آنها بریزید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دمنوش دم بکشد. سپس، در صورت تمایل آن را با نبات یا عسل شیرین و میل کنید.



چای ماسالا

مواد لازم (2 نفر)

•    ۶ عدد میخک

•    ۷ عدد هل

•    ۲ عدد چوب دارچین

•    ۲ حلقه زنجبیل

•    ۱ قاشق غذاخوری پودر رازیانه

•    ۲ پیمانه آب

•    ۲ پیمانه شیر

•    ۲ عدد چای کیسه ای

•    عسل
 
این دم‌نوش ها رو زیاد بنوش! 

روش تهیه

1.    همه مواد به غیر از چای، شیر و عسل را درون ظرفی بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس چای را اضافه کنید اجازه دهید ۵ دقیقه بماند. سپس شیر داغ را اضافه کنید و بعد از روی حرارت بر دارید.

2.    چای ماسالا را از صافی عبور دهید و در لیوان مناسب سرو کنید.
 
منبع : برترین ها

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 14 خرداد 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

خداحافظی با کبد چرب با گیاهان دارویی

نوشیدن دمنوش‌ها در فصل‌های پاییز و زمستان بسیار مفید است و نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف دارند.
 
مصرف بیش از حد غذا‌های چرب و انواع فست فود‌ها تاثیر بسزایی در ابتلای افراد به بیماری کبد چرب دارد. شیوع این عارضه در میان افراد دچار اضافه وزن و چاقی در مقایسه با اشخاص دیگر بیشتر است. در این بیماری ذرات درشت و بزرگ چربی در سلول‌های کبد رسوب می‌کنند و موجب اختلال در عملکرد کبد می‌شوند. کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع در میان مردم است که مشکلات بسیاری را برای افراد ایجاد می‌کند. از علائم این عارضه می‌توان به ضعف، خستگی، احساس سنگینی و فشار در ناحیه فوقانی و راست شکم اشاره کرد. در این مطلب گیاهانی را معرفی می‌کنیم که مصرف آن‌ها در مبتلایان به کبد چرب مفید است.

خواص خار مریم

خارمریم یکی از انواع گیاهان دارویی است که مصرف آن نقش موثری در درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی دارد. این گیاه حاوی ترکیبی به نام «سیلی‌مارین» است، بنابراین استفاده از آن کاهش میزان جذب چربی به ویژه چربی بد (LDL)، تری‌گلیسیرید و کلسترول را به همراه دارد.

 به همین علت بسیاری از درمانگران، این گیاه را از جمله موثرترین گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب می‌شناسند و مصرف دمنوش این گیاه را در این زمینه موثر می‌دانند. مصرف این گیاه با مشورت متخصص طب سنتی می‌تواند به بهبود عملکرد کبد کمک بسزایی کند و سرعت تولید دوباره سلول‌های کبدی را افزایش دهد.

طرز تهیه دمنوش خارمریم

۳.۵ گرم دانه خارمریم را در ۱۵۰ سی سی آب جوش به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دَم و روزانه ۳ بار (نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی) مصرف کنید.

پاکسازی کبد چرب با گیاهان دارویی/ خداحافظی کبد چرب با گیاهان دارویی

خواص قاصدک

گیاه قاصدک ترشح صفرا را تحریک و مواد زائد را از بدن دفع می‌کند.

طرز تهیه دمنوش قاصدک

برای هر ۱۵۰ میلی‌لیتر آب جوش به یک تا چهار گرم ریشه‌ی خشک گیاه قاصدک نیاز دارید. این گیاه را دَم و روزانه سه تا چهار مرتبه میل کنید.

پاکسازی کبد چرب با گیاهان دارویی/ خداحافظی کبد چرب با گیاهان دارویی

خواص چای سبز

نوشیدن چای سبز یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تاثیر چشمگیری در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی‌ها در اطراف کبد دارد، همچنین مصرف این گیاه به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک شایانی می‌کند. درمانگران چینی نیز بر این باورند که نوشیدن چای سبز به صورت مستمر می‌تواند مانع از ابتلا به سرطان کبد شود.

پاکسازی کبد چرب با گیاهان دارویی/ خداحافظی کبد چرب با گیاهان دارویی

خواص زنجبیل

یکی دیگر از شیوه‌های کاهش جذب چربی در جریان گردش خون و اندام‌های داخلی گنجاندن زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی است. افراد می‌توانند یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده و آن را پس از صرف وعده‌های غذایی میل کنند. به اعتقاد برخی از درمانگران نوشیدن دمنوش زنجبیل در کنترل بیماری‌های کبد به ویژه کبد چرب نیز موثر است. مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل نیز به ویژه در وعده‌هایی که غذای چرب مصرف کرده‌اید، بسیار اهمیت دارد.

پاکسازی کبد چرب با گیاهان دارویی/ خداحافظی کبد چرب با گیاهان دارویی

خواص آبلیمو

نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می‌تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد. همچنین مصرف لیمو در درمان کبد چرب نیز تاثیر بسزایی دارد.

پاکسازی کبد چرب با گیاهان دارویی/ خداحافظی کبد چرب با گیاهان دارویی


عرقیجات گیاهی شاه‌تره، خارشتر و کاسنی

عرقیجات گیاهی شاه‌تره، خارشتر و کاسنی از جمله دارو‌های گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب هستند. این نوشیدنی‌ها طبعی سرد و‌ تر دارند بنابراین موجب کاهش میزان کلسترول خون می‌شوند همچنین به پاکسازی کبد و بدن از سموم نیز کمک می‌کنند.

به اعتقاد درمانگران، نوشیدن یک تا ۲ لیوان از ترکیب عرقیجات شاه‌تره، کاسنی و خارشتر می‌تواند تاثیر چشمگیری در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبد به ویژه کبد چرب و سیروز کبدی داشته باشد
منبع خبرنگاران جوان

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 3 خرداد 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

۲۰ خاصیت باورنکردنی کاهو برای سلامت بدن

کاهو توانایی بالایی برای سم زدایی از بدن دارد، مواد معدنی موجود در کاهو سموم کبد را از بین می‌برد و به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

۲۰ خاصیت باورنکردنی کاهو برای سلامت بدن کاهو یکی از سبریجات برگ سبز است که هزاران سال پیش توسط مصری‌ها کشت شد، مصری‌ها از دانه‌های کاهو برای تولید روغن و از برگ‌های این سبزی مفید به عنوان غذا استفاده می‌کردند.

امروزه کاهو را به صورت کاهو خام در سالاد و کاهو پخته در سوپ و انواع غذا‌ها استفاده می‌کنند.کاهو دارای ماده آرام بخش «لاکتوکاریوم» است که به خواب راحت کمک می‌کند، لذا به اشخاصی که دچار کم خوابی هستند توصیه شده قبل از خواب چند برگ یا آب آن را مصرف کنند. کاهو توانایی بالایی برای سم زدایی از بدن دارد، مواد معدنی موجود در کاهو سموم کبد را از بین می‌برد و به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

طبع کاهو سرد و‌تر است و مصلح کاهو سکنجبین، زیره، نعناع و کرفس می‌باشند. کاهو برگی، کاهو پیچ، کاهو موج دار یا کاهو سردسیری، کاهو کله روغنی، کاهو چینی و کاهو ساقه‌ای از انواع مختلف کاهو در طبیعت هستند.

کاهو حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، امگا۳، مواد معدنی و ویتامین‌ها مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و ویتامین‌های B-۶، C، A، E. و ویتامین K. می‌باشد.

مزایای کاهو برای سلامتی

پیشگیری از سرطان
درمان بی خوابی
درمان اضطراب و افسردگی
درمان دیابت
پوست و مو

خواص کاهو برای پوست و مو

۱. زیبایی پوست ویتامین A. موجود در کاهو پوست باعث افزایش گردش خون در پوست صورت می‌شود، همچنین فیبر کاهو نیز به طور طبیعی پوست صورت را درخشان‌تر می‌کند.

۲. ضد آفتاب طبیعی ویتامین C. موجود در کاهو به عنوان ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و از پوست در برابر اشعه UV خورشید محافظت می‌کند.

۳. درمان آفتاب سوختگی کمپرس و ضماد کاهو پخته برای درمان آفتاب سوختگی مفید است.

۴. درمان آکنه و جوش صورت ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم و ویتامین B. موجو در کاهو برای پیشگیری و درمان جوش صورت مفید هستند.

ماسک کاهو برای پوست چرب و جوش صورت

هر روز صبح صورت خود را با آب کاهو بشویید تا چربی پوست را کنترل کند و پوست شما را نرم و درخشان سازد.

۵. تقویت موی سر ویتامین K. موجود در کاهو باعث تقویت و افزایش رشد مو می‌شود و می‌تواند از ریزش مو جلوگیری کند.

ماسک آب کاهو برای مو

قبل از حمام رفتن مقداری آب کاهو را بر روی مو‌ها و پوست سر ماساژ دهید و سپس با آب و شامپو بشویید.

۶. کاهو دارای کالری کم و بدون چربی است، کاهو ر می‌توان هنگام گرسنگی آن را بدون ترس از افزایش وزن یا مشکلات جسمانی تناول نمود، کاهو دارای مقدار زیادی الیاف و سلولوز است که احساس سیری به انسان می‌دهد، بنابراین از بهترین خوراکی‌ها برای کنترل وزن در بلند مدت است.

۷. کاهو حاوی ویتامین و املاح مهمی مانند ویتامین کا، اسید فولیک، منگنز، پتاسیم، ویتامین "ج"، کلسیم و ویتامین "آ" است.

۸. کاهو قند خون را افزایش نمی‌دهد :بیماران دیابتی می‌توانند آن را بدون نگرانی مصرف کنند به ویژه که باعث افزایش وزن نمی‌شود.

۹. حتی اگر هر روز کاهو مصرف شود به خاطر طعم خوبش، انسان از آن زده نمی‌شود، همچنین باعث کاهش فشار خود می‌شود.

۱۰. کاهو باعث تسهیل هم غذا و جلوگیری از افزایش کلسترول خون می‌شود.

۱۱. کاهو به خاطر دارا بودن «کاروتن»، مانع اکسید شدن کلسترول و گرفتگی رگ شده و قلب را تقویت می‌کند.

۱۲. کاهو دارای مقدار زیادی امگا۳ و امگا۶ است که به ویژه امگا۳ مانع التهاب شده و به فعالیت مغز و دیگر اعضای بدن کمک می‌کند.

۱۳. بیست درصد کالری کاهو حاوی پروتئین است به همین دلیل خوردن آن مقدار زیادی از نیاز بدن به این ماده را تامین می‌کند.

۱۴. کاهو دارای ماده آرام بخش «لاکتوکاریوم» است که به خواب راحت کمک می‌کند، لذا به اشخاصی که دچار کم خوابی هستند توصیه شده قبل از خواب چند برگ یا آب آن را مصرف کنند.

۱۵. کاهو املاحی دارد که باعث دفع سموم بدن می‌شود، خواص قلیایی آن مانع افزایش اسید خون شده و تاثیر مثبتی بر سلامتی انسان دارد.

۱۶. کاهو توانایی بالایی برای سم زدایی از بدن دارد، مواد معدنی موجود در کاهو سموم کبد را از بین می‌برد و به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

۱۷. کاهو حاوی مقادیر بالایی فولات است که برای سلامتی زن حامله مفید است و از نقایص مادر زادی در جنین پیشگیری می‌کند.

۱۸. مطالعات نشان داده است که کاهو دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که رادیکال‌های آزاد را که عامل انواع سرطان و تومور هستند از بین می‌برد.

۱۹. کاهو حاوی مقادیر بالایی آهن و فولات است که هر دو برای درمان کم خونی مفید هستند، همچنین کاهو برای تامین ویتامین B. ۱۲ در افراد گیاهخوار و خام گیاهخوار مفید می‌باشد.

۲۰. کاهو یکی از سبریجاتی است که در کنار تمرینات بدنسازی به رشد عضله کمک می‌کند، پروتئین موجود در کاهو برای عضله سازی سالم در بدنسازان و ورزشکاران موثر می‌باشد.

زیاد خوردن کاهو هم می‌تواند مضر باشد؟

به هر حال، خوردن هر چیزی حد و اندازه‌ای دارد. زیاده‌روی در خوردن هیچ خوراکی مفیدی توصیه نمی‌شود.

آیا کاهو خوردن منع مصرف هم دارد؟

در حد و اندازه‌های خوراکی، نه! اما اگر شخصی آخر شب خسته باشد و مقدار زیادی کاهو بخورد و بخواهد رانندگی هم بکند، احتمال خطر بالا می‌رود.

روی برخی کاهو‌ها لک‌هایی دیده می‌شود که اصطلاحا به آن زنگ‌زدگی می‌گویند. این لک‌ها را که بیشتر روی آوند کاهو دیده می‌شوند، باید دور ریخت؟

گاهی انگل‌هایی به سبزیجات حمله می‌کنند و سبب بروز بیماری‌های گیاهی می‌شوند. برخی از این انگل‌ها برای ما انسان‌ها بی‌ضررند، اما برخی می‌توانند مشکل‌ساز شوند. بهتر است لک‌ها یا هر تغییر وضعیتی که در سبزیجات دیده می‌شود را جدا کرد و دور انداخت و مابقی قسمت‌ها را خورد.

کاهوی تلخ را هم می‌توان مصرف کرد؟

یکی از تفاوت‌های بین کاهو‌ها تلخ بودن بعضی‌هاست. ماده‌ای در کاهو وجود دارد که وقتی درصد آن بالا می‌رود، سبب تلخ شدن کاهو می‌شود و وقتی درصد آن پایین‌تر باشد، تلخی کاهو مشخص نمی‌شود. این ماده در تمامی کاهو‌ها وجود دارد و مضر نیست.

اتفاقا همین ماده تلخ تا حدی برای تقویت معده نیز خوب است و سبب ترشح آنزیم بیشتر و هضم بهتر غذا می‌شود. پس یادتان باشد که کاهو‌های تلخ خاصیت هضم‌کنندگی و تقویت کنندگی بیشتری برای عملکرد معده دارند.

بهترین روش شست‌وشوی کاهو چگونه است؟

کاهو اصولا برگ‌های صافی دارد؛ اما نه خیلی صاف. شست‌وشوی سبزیجات برگ‌صاف، از آنجا که به راحتی گل‌و‌لای از روی آن‌ها پاک می‌شود، مشکل نیست. اما شست‌وشوی سبزیجات پیچ‌دار و ناصاف، باید دقیق انجام شود. ابتدا باید قسمت‌های آسیب‌دیده کاهو را دور بریزیم و برگ‌ها را جدا کنیم. بعد باید برگ‌های جداشده کاهو را در آب کمی بخیسانیم تا گل‌و‌لای آن‌ها خارج شود. بعد از شستن گل و لای، در مرحله بعد، مواد ضدعفونی‌کننده را در آب می‌ریزیم و کاهو را در آن می‌شوییم.

منبع: سلامت

نوشته شده در تاریخ سه شنبه 1 خرداد 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات()