تبلیغات
علمی -آموزشی مظفرکریمی - مطالب آبان 1397

عصاره گیاه خار مریم

این گیاه یکی از بهترین مواد برای درمان نارسایی کبد، سنگ صفرا، سیروز (التهاب مزمن کبدی) و غیره است؛ جالب است بدانید تمام این بیماری‌ها زمانی رخ می‌دهد که کبد اشباع و پر از سم شده باشد، از گیاه خار مریم می‌توان برای تحریک ترشح صفرا و همچنین دفع مواد زائد انباشته شده در کبد استفاده کرد، بدین منظور 2.5 گرم عصاره گیاه خار مریم را با یک چهارم آب مخلوط کنید و هر روز قبل از غذا از این عصاره میل کنید.

///

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 16 آبان 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

شوید و کاهش کلسترول

محققان طب سنتی معتقدند برگ‌های شوید می‌تواند موجب کاهش کلسترول شود، مطالعه‌ای در این حوزه روی موش‌ها انجام گرفته و مشخص شده است که مصرف عصاره و قرص شوید در موش‌هایی با کلسترول بالا باعث ایجاد اثرات مثبت روی پروفایل لیپیدی آن‌ها شده است، علاوه بر آن اثرات شوید روی آنزیم‌های کبد، بیان ژنی و فعالیت عمومی آنزیم‌ها هم تاثیرات مثبتی نشان داده است، جالب است بدانید که شوید کلسترول و سطح تری گلیسیرید را کاهش می‌دهد.

////

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 16 آبان 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

درمان رفلاکس و زخم معده با تخم شربتی

تخم شربتی یک خنک کننده  عالی برای بدن است زیرا آب را جذب و به بدن آبرسانی می‌کند؛ اگر از اسیدی بودن معده خود رنج می‌برید تخم شربتی را می‌توانید به آب میوه‌ها اضافه کنید چرا که می‌تواند التهاب معده ناشی از اسید را کاهش دهد و علائم بیماری رفلاکس معده به مری را بهبود دهد، رفلاکس اسیدی می‌تواند فرد را در برابر زخم معده آسیب پذیر کند، تحقیقات نشان داده است که مصرف تخم شربتی و سایمتیدین فرسایش معده را کاهش می‌دهد.

////

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 16 آبان 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

چربی خون را چگونه کاهش دهیم ؟

چربی خون

 تری گلیسیرید خون از چربی های خورده شده و یا از منابع غذایی کربوهیدراتی به وجود می آید. انرژی موجود در غذا، بلافاصله در بدن مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه تبدیل به چربی خون می شود و در سلول های چربی ذخیره می گردد. در بین وعده های غذایی، هورمون ها باعث آزادسازی تری گلیسیرید خون از بافت چربی می شوند.

تفاوت کلسترول و چربی خون چیست؟

کلسترول و تری گلیسیرید خون از انواع چربی های خون هستند. اگر مقدار زیادی کالری مصرف کنید، تبدیل به چربی خون می شود و انرژی لازم را برای شما فراهم می کند. کلسترول سازنده سلول ها و هورمون ها می باشد. چربی خون و کلسترول در خون حل نمی شوند و با کمک پروتئین ها در حمل و نقل چربی ها دخالت می کنند.

افزایش چربی خون

مقدار زیاد چربی موجود در خون باعث سختی و سفتی رگ های خونی و سکته قبلی می گردد. این عارضه باعث بیماری های انسداد شریان و رگ می گردد. همچنین باعث بیماری سندرم متابولیک می گردد.

سندرم متابولیکی شامل: فشار خون بالا، قند خون بالا، تجمع چربی در شکم، مقدار کم کلسترول خوب (HDL) و مقدار زیاد چربی خون می باشد.

چه عواملی موجب افزایش چربی خون می گردند؟

* چاقی
* دیابت کنترل نشده
* کم کاری تیروئید
* بیماری کلیه و کبد
* افزایش مصرف کالری
* نوشیدن مشروبات الکلی

داروهایی که موجب افزایش چربی خون می شوند، عبارتند از:

– تاموکسیفن (داروی درمان کننده سرطان)
– استروئید
– بتابلوکرها
– دیورتیک ها
– استروژن
– ضد بارداری

در بسیاری از موارد دیده شده است که افزایش تری گلیسیرید خون ارثی می باشد.

علائم افزایش چربی خون

غالبا بدون علامت می باشد. اما اگر شما از نظر ژنتیکی دچار افزایش چربی خون باشید، زیر پوست تان، رسوب چربی به شکل لکه های زرد رنگی دیده می شود. این لکه های زرد به نام xanthomas خوانده می شود.

چگونه چربی خون را پایین بیاوریم؟

مهم ترین منبع تری گلیسیرید خون چربی های موجود در غذا می باشد. بعد از خوردن غذا، کبد فرایند تولید آنها را فراهم می کند. مقدار کمی چربی در خون افراد سالم وجود دارد. اما اگر کالری زیادی مصرف کنید ( از منابع کربوهیدرات، چربی و یا پروتئین)، بدن کالری اضافی را به صورت تری گلیسیرید خون ذخیره می کند. این تری گلیسیرید ذخیره شده، همان چربی های بدن می باشد. بنابراین افراد چاق، دارای چربی خون زیادی هستند.

افزایش تری گلیسیرید خون غالبا در اثر چاقی ، نوشیدن مشروبات الکلی و یا دیابت بوجود می آید.

رژیم غذایی صحیح، برای  کاهش چربی خون :

۱- چربی های اشباع را نخورید، مثل غذاهای سرخ کردنی، شیرینی ها ، چربی گوشت، کره، مارگارین و روغن نباتی جامد

۲- از لبنیات کم چرب استفاده کنید.

۳- چربی های گوشت را جدا کنید.

۴- شکر، مواد غذایی شیرین و غذاهایی که از آرد سفید تهیه می شوند (مثل شیرینی ها و نان لواش) را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

۵- غذای خود را با روغن کانولا، زیتون و یا ذرت بپزید.

۶- مطمئن باشید که در غذاهای فرآوری شده، هیچ گونه چربی اشباعی وجود ندارد.

۷- غذاهای فیبردار را زیاد مصرف کنید، مثل نان سبوس دار، حبوبات، جو، سبزی ها و میوه ها

۸- نوشیدنی های شیرین را مصرف نکنید، مثل انواع نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا و آب میوه های صنعتی

۹- مشروبات الکلی را مصرف نکنید.

۱۰- پُرخوری نکنید. به یاد داشته باشید که مصرف زیاد کالری، موجب افزایش تری گلیسیرید خون می شود.

۱۱- اگر چاق هستید، وزن خود را کم کنید.

۱۲- ورزش و فعالیت بدنی روزانه را از یاد نبرید. حداقل روزی ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.

۱۳- سیگار نکشید.

۱۴- کلسترول را کمتر مصرف کنید. غذاهای دارای کلسترول شامل: زرده تخم مرغ، لبنیات و منابع چربی های اشباع است.

۱۵- غذاهای دارای چربی امگا ۳ (مانند انواع ماهی و گردو) را زیاد مصرف کنید. پزشک ممکن است برای شما مکمل روغن ماهی و یا DHA را تجویز کند.

(DHA ، یک نوع اسید چرب امگا ۳ می باشد. DHA اسید چرب مهم در اسپرم، فسفولیپید مغز و شبکیه چشم می باشد. مصرف DHA با کاهش مقدار تری گلیسیرید خون، خطر بیماری قلبی را کم می کند. مقدار کم DHA،موجب بروز بیماری آلزایمر و سرطان میشود.)

 

 

منبع: بیمارستان بقیه الله

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 13 آبان 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

ازکجا بفهمیم آهن بدنمان کم است؟

با توجه به از دست رفتن خون در الگو‌های رژیم غذایی ضعیف، برخی از ما ممکن است کمبود آهن را تجربه کرده باشیم.

گاهی اوقات افراد با کمبود آهن مواجه می‌شوند و ممکن است برخی علائم در آنها بروز کند که دانستن این علائم به تسریع بهبودی آنها کمک می‌کند.

ازکجا بفهمیم آهن بدنمان کم است؟

براساس گزارش «مدیکال دیلی»، یکی از علائم رایج کمبود آهن خستگی دائم است. در اینجا با برخی علائم دیگر آشنا خواهید شد.

عفونت‌های مکرر

گلبول‌های قرمز به انتقال اکسیژن به طحال که یکی از اعضای مبارز با عفونت است، کمک می‌کنند.

از طرفی به هنگام کمبود آهن، گلبول‌های سفید خون قوی نبوده و به خوبی تولید نمی‌شوند زیرا به اندازه کافی اکسیژن ندارند و همین امر موجب می‌شود فرد بیشتر به عفونت‌ها حساس شود.

گرایش‌های غیرمعمول

«پیکا» یا هرزه‌خواری وضعیتی است که شخص به گرایش‌های غیرمعمول مانند خوردن خاک رس، گچ، خاک و کاغذ رو می‌‌آورد.

همچنین تحقیقات نشان داده، افرادی که تمایل به قورت دادن قطعات یخ دارند ممکن است با کمبود آهن مواجه باشند.

تعدادی از بیمارانی که سطح آهن بدنشان به حالت طبیعی برگشته بود میل به این گرایش‌ها در آنها محدود شد.

طی سال‌ها این علائم در میان زنان باردار کاملا رایج بود.

سندرم پای بی‌قرار

سندرم پای بی‌قرار نوعی اختلال خواب است که در آن، فرد مبتلا دچار احساس ناخوشایند در پاها می‌شود و آن را به صورت احساس گزگز، مورمور، سوزش، درد و کشش یا حرکت حشرات روی پوست توصیف می‌کند و بیمار برای کاهش حس ناچار است پای خود را تکان دهد یا بکشد.

منبع: فارس

نوشته شده در تاریخ جمعه 11 آبان 1397    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

راهکار خانگی برای محو ترک‌های پوستی

سفیده تخم مرغ سرشار از پروتئین است و برای از بین بردن ترک‌‌های پوستی پیشنهاد می‌شود.

 ترک‌های پوستی را نامرئی کنید

یکی از بهترین مواد برای رفع ترک پوستی، تخم مرغ است. سفیده تخم مرغ سرشار از پروتئین است و برای از بین بردن ترک‌‌های پوستی پیشنهاد می‌شود؛ می‌توانید سفیده تخم مرغ را از زرده جدا و با کمی روغن زیتون مخلوط کنید و روی ترک‌ها بمالید و پس از 30 دقیقه با آب ولرم بشویید. ترک‌های پوستی بیشتر روی ران‌ها، پشت پاها، بازوها، شکم و باسن دیده می‌شوند همچنین با شروع بلوغ، جثه افراد سریع رشد می‌کند و چون رشد سریع است پوست توانایی وفق دادن خود با این تغییر جثه را ندارد و فیبرهای الاستین پوست که مسئولیت کشسانی پوست را  بر عهده دارند از هم شکسته می‌شوند؛ 

////

نوشته شده در تاریخ شنبه 5 آبان 1397    | توسط: مظفر کریمی    |    |
نظرات()