خواص شگفت انگیز هویج که نمی‌دانید

هویج یکی از مواد بسیار مفید و مغزی است که اغلب آن را برای چشم مفید می‌دانند اما این ماده غذایی حاوی میزان بالایی از فیبر محلول است و به همین دلیل می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) کمک کند؛ در نتیجه خطر لختگی خون و مشکلات ناشی از بیماری‌های قلبی کاهش پیدا می‌کند. همچنین نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف هویج به  پیشگیری از سکته مغزی کمک می‌کند.
برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مصرف هویج گزینه مناسبی است زیرا حاوی میزان بالایی از آب و مقدار پایینی کالری است. یک هویج خام متوسط، حاوی حدود ۲۵ کالری است.

چند خوراکی خوشمزه که جان کلیه‌هایتان را نجات می‌دهد/ راهکار‌هایی که مغزتان را جوان نگه میدارد/ فواید استفاده از خوراکی‌های پروبیوتیک/ با خوردن هویج لاغر شوید                                                             منبع خبرنگاران جوان

نوشته شده در تاریخ جمعه 30 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

چند دلیل علمی برای اینکه هرروز قهوه بنوشید + اینفوگرافی

کافئین موجود در قهوه سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد، از این رو مصرف كالری نیز افزایش پیدا می‌كندچند دلیل علمی برای اینکه هر روز قهوه بنوشید + اینفوگرافی.

پس از آب، قهوه دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان است، بوی مطبوع قهوه در کنار طعم تلخ و دلچسب آن علاقمندانی بسیار را به سوی خود می‌کشاند تا جایی‌که بسیاری از افراد در سراسر جهان صبح خود را با این نوشیدنی جادویی آغاز می‌کنند.

تحقیقات از تاثیر قهوه بر کاهش وزن حمایت می‌کند، در واقع کافئین موجود در قهوه، میزان سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد و در نتیجه مصرف كالری نیز افزایش پیدا می‌كند. برای مثال اگر كسی یک فنجان قهوه حاوی ۱۰۰ میلی‌گرم کافئین بنوشد، متابولیسم بدن او تا چهار درصد افزایش پیدا کرده و در نتیجه باعث لاغری او می‌شود، البته متخصصان بر این عقیده‌اند که نباید از قهوه به تنهایی انتظار معجزه داشته باشید، این نوشیدنی به همراه رژیم کم کالری و فعالیت بدنی به کاهش وزن کمک می‌کند.

این نوشیدنی کم کالری (البته با فرض اینکه شما به آن کِرم یا شکر اضافه نکنید) همچنین کمک می‌کند تا از تمرینات ورزشی خود نتیجه‌ای بهتر بگیرید.

تحقیقات نشان داده است کافئین باعث می‌شود تمرینات شدید ورزشی، سختی کمتر برای افراد داشته باشد و درک ناشی از دردهای عضله‌ای که طی ورزش رخ می‌دهند کاهش یابد، با این وصف نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه یک ساعت قبل از ورزش ۳۰ دقیقه‌ای، دردهای ماهیچه‌ای را کاهش داده و باعث می‌شود سخت‌تر ورزش کنید و در نتیجه وزنتان کاهش پیدا کند.

قهوه از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند

به گفته محققان، هرچه بیشتر قهوه بنوشید، ریسک ابتلا به سرطان کاهش پیدا می‌کند. مهم نیست که این قهوه معمولی باشد یا قهوه بدون کافئین. این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان‌ است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند، به همین دلیل از بروز سرطان پیشگیری می‌کند. 

مصرف قهوه به میزان روزانه ۱ فنجان، خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش داده و مردانی که روزانه حداقل ۶ فنجان قهوه نوشیده‌اند، ۱۰ درصد کمتر در معرض پیشرفت سرطان پروستات بوده‌اند.

اما مطالعات جدید بیان می‌کند که نوشیدن قهوه می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان کولون را نیز تا ۵۰ درصد کاهش دهد. محققان دریافتند که نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه در روز با ۲۶ درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون همراه است.

قهوه ممکن است از ام‌ اس پیشگیری کند

خوردن یک فنجان قهوه غلیظ ممکن است کارهای بیش از هشیارکردن شما در اول صبح انجام دهد. یک بررسی جدید نشان می‌دهد که قهوه ممکن است در برابر بیماری ام‌ اس محافظت ایجاد کند. البته این خاصیت قهوه هنوز در دست بررسی است و به طور کامل اثبات نشده است.

آگاهی از فواید قهوه عذاب وجدان شما بابت اعتیاد به کافئین را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید قهوه را در یکی از انواع آن که بیشتر می‌پسندید تهیه کرده، بنوشید و از فواید آن بهره‌مند شوید.

در این بین بهتر است از مضرات قهوه نیزآگاه باشید تا از افراط در مصرف آن نیز خودداری کنید.

چند دلیل علمی برای اینکه هر روز قهوه بنوشید+ اینفوگرافی

منبع خبرنگاران جوان

نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 22 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

خواص درمانی پای مرغ

پای مرغ خواصی بسیار زیاد دارد که باید آن را حتما در رژیم غذایی جای داد؛ پای مرغ بهترین درمان برای پوکی استخوان، بهترین درمان راشیتیسم، بهترین جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف‌ها، بهترین پیشگیری و درمان صدای مفاصل در حال فرسایش، بهترین کمکی برای رشد کودک و نوجوان، بهترین بهبود دهنده کمردرد یا دیسک کمر، بهترین درمان برای سرما خوردگی و ضعف شدید و بهترین ترمیم کننده شکستگی استخوان به شمار می‌رود.

////

نوشته شده در تاریخ سه شنبه 20 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

کدام خوراکی‌ها را نباید با معده خالی بخوریم؟ + اینفوگرافیک

در این مطلب با مضرات خوردن ۸ خوراکی با معده خالی آشنا خواهید شد.

کدام خوراکی‌ها را نباید با معده خالی بخوریم؟ + اینفوگرافیک

منبع: مشرق

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 18 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

باور‌های نادرست، اما رایج درباره فواید و مضرات تخم مرغ که نمی‌دانستید

در این مطلب می‌خواهیم تمام تصورات اشتباهی که درباره‌ی تخم مرغ وجود دارد را بررسی کنیم و به علت اشتباه بودن آن‌ها بپردازیم.
برای پخت تخم مرغ روش‌های مختلف و زیادی وجود دارد، از آبپز کردن و سرخ کردن گرفته تا سوخاری کردن و غیره. در عین حال، باور‌های غلط زیادی در مورد فواید و مضرات تخم مرغ وجود دارد. بعضی افراد معتقدند به دلیل کلسترول بالایی که تخم مرغ دارد، باید از خوردن آن خودداری کرد. بعضی‌ها هم فکر می‌کنند هر چه زرده‌ی تخم مرغ پر رنگ‌تر باشد بهتر است. در این مطلب می‌خواهیم تمام تصورات اشتباهی که درباره‌ی این ماده‌ی غذایی وجود دارد را بررسی کنیم و به علت اشتباه بودن آن‌ها بپردازیم.

باور‌های نادرست، اما رایج درباره فواید و مضرات تخم مرغ که نمی‌دانستید

۱- کسانی که کلسترول بالایی دارند نباید تخم مرغ بخورند

تا مدت‌ها به کسانی که کلسترول بالایی داشتند توصیه می‌شد بعضی مواد غذایی که باعث افزایش کلسترول می‌شوند را از رژیم غذایی خود حذف کنند. تخم مرغ در صدر فهرست این مواد غذایی ممنوعه بود. درست است که چربی و کلسترول زرده‌ی تخم مرغ بیشتر از سفیده‌ی آن است، اما همه‌ی انواع چربی مضر نیستند و کلسترول‌های به اصطلاح مفید همیشه باعث افزایش کلسترول‌های مضر خون نمی‌شوند.

البته فکر خوبی نیست که هر روز برای صبحانه سه عدد تخم مرغ بخورید، اما خوردن روزانه یک عدد تخم مرغ ضرری ندارد. افراد مبتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی-عروقی باید بیشتر مراقب باشند و در هفته حداکثر سه عدد تخم مرغ بخورند.

۲- اگر می‌خواهید وزن کم کنید، نباید زرده‌ی تخم مرغ را بخورید

بعضی افراد از ترس چاق شدن، زرده‌ی تخم مرغ را نمی‌خورند. زرده حاوی مقادیر زیادی پروتئین و دیگر عناصر مفیدی مثل ویتامین D است که در جذب کلسیم نقش دارد. زرده همچنین حاوی ماده‌ی کولین است که عملکرد مناسب کبد را تضمین می‌کند و ماده‌ی لوتین موجود در آن هم برای چشم‌ها مفید است.

سفیده، اما هیچ کدام از این عناصر را ندارد. به ادعای دانشمندان، کسانی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند، می‌توانند مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانند. آزمایشات علمی اثبات کرده است، خوردن یک عدد تخم مرغ برای صبحانه، مقدار غذایی که در ساعات بعدی روز می‌خورید را کاهش می‌دهد و بنابراین، میزان کالری دریافتی تان را هم کم می‌کند.

۳- تخم مرغ خام سالم‌تر از تخم مرغ پخته است

بعضی افراد برای رشد عضلات، تقویت صدا یا کاهش اسید معده، تخم مرغ خام می‌خورند. ریسک ابتلا به بیماری سالمونلا از طریق مصرف تخم مرغ خام بسیار پایین است، چون از هر ۳۰ هزار تخم مرغ معولاً فقط یکی آلوده به این باکتری است. اما در مورد فواید تخم مرغ خام تا حدودی اغراق شده. میزان جذب سفیده‌ی تخم مرغ خام کمتر از پخته شده‌ی آن است و بیوتین (ویتامین B۷) موجود در آن، در حالت خام جذب بدن نمی‌شود.

از طرفی، حرارتی که تخم مرغ هنگام پخت در معرض آن قرار می‌گیرد، بعضی از عناصر مفید آن مثل پتاسیم، فسفر و ویتامین‌های A و B۵ را از بین می‌برد. خوردن تخم مرغ خام توصیه نمی‌شود، اما اگر به آن نیاز دارید، تخم مرغ‌هایی را انتخاب کنید که بدانید با تدابیری سالمونلای آن‌ها از بین رفته است.

۴- تخم مرغ‌ها فقط سفید و قهوه‌ای هستند

مرغ‌ها تخم‌های مختلفی دارند، اما ما معمولاً دو نوع سفید و قهوه‌ای رنگ آن‌ها را می‌بینیم. رنگ پوسته‌ی تخم مرغ به نژاد مرغ بستگی دارد: مرغ‌های لگورن تخم سفید و مرغ‌های رود آیلند تخم قهوه‌ای رنگ می‌گذارند. بعضی از نژاد‌های مرغ (مثل آراکانا، آمرکانا و غیره) تخم‌های آبی یا سبز رنگ می‌گذارند.

رنگ تخم مرغ‌ها به رنگدانه‌ی بدن مرغ‌ها بستگی دارد: پروتوپورفیرین پوسته‌ی تخم مرغ را قهوه‌ای و بیلیوردین آن را آبی و سبز می‌کند. رژیم غذایی مرغ‌ها هم تأثیر گذار است: اگر مرغ‌ها به قدر کافی اسید‌های آمینه دریافت نکنند، پوست تخم شان کمرنگ می‌شود. البته این مسأله تأثیری روی کیفیت تخم‌ها ندارد.

۵- تخم مرغ‌های قهوه‌ای بهتر از تخم مرغ‌های سفید هستند

ما اغلب می‌شنویم که محصولات قهوه‌ای رنگ بهتر از محصولات سفید رنگ هستند (مثل نان یا شکر قهوه ای). اما این مسأله در مورد تخم مرغ صدق نمی‌کند. تحقیقات نشان داده تخم مرغ‌های قهوه‌ای تقریباً مانند تخم مرغ‌های سفید رنگ هستند.

اما عوامل دیگری هم در بیشتر شدن فواید تخم مرغ تأثیر دارد. برای مثال، مرغ‌هایی که مدت زیادی را در آتاب می‌گذرانند، تخم آن‌ها سه تا چهار برابر بیشتر ویتامین D. دارد. مرغ‌هایی هم که رژیم غذایی آن‌ها سرشار از امگا ۳ است، تخم آن‌ها امگا ۳ بیشتری دارد.

۶- مرغ‌های غیر قفسی تخم‌های بهتری دارند

تخم مرغ‌های غیر قفسی (مرغ‌هایی که در فضا‌های بسته و کنترل شده مثل مرغداری یا درون قفس رشد نمی‌کنند، بلکه در زمین‌ها و مراتع رها هستند و خود از مواد موجود در طبیعت تغذیه می‌کنند) گرچه ویتامین A، E، D. و امگا ۳ بیشتری دارند، اما به انواع بیماری‌ها مبتلا هستند و بیشتر از مرغ‌های قفسی صدمه می‌بینند. برای مثال، در کشور بریتانیا، نرخ مرگ و میر مرغ‌های غیر قفسی تا قبل از رسیدن به مرحله‌ی تخم گذاری، بیشتر از مرغ‌های قفسی است.

۷- رنگ زرده نشان دهنده‌ی کیفیت تخم مرغ است

این جمله در نگاه اول منطقی به نظر می‌رسد. اما حقیقت آن است که رنگ زرده به رژیم غذایی مرغ بستگی دارد. هر چه رژیم غذایی مرغ‌ها کاروتنوئید بیشتری داشته باشد، زرده‌ی تخم آن‌ها پررنگ‌تر می‌شود. اینکه مرغ‌ها در مراتع چرا می‌کنند یا در قفس نگهداری می‌شوند، تأثیری در رنگ زرده ندارد.

ذرت، یونجه، گزنه‌ی دوپایه و بعضی از دیگر گیاهان، زرده را پررنگ‌تر می‌کنند. اگر مرغ بیشتر در قفس نگهداری شود، رنگ زرده‌ی تخم آن را می‌توان با افزودنی‌های غذایی‌ای مثل کانتاگزانتین تغییر داد. اما تمامی این موارد فقط روی رنگ زرده تأثیر می‌گذارند (خریداران معمولاً تخم مرغ‌هایی را ترجیح می‌دهند که زرده‌ی پررنگی دارند). کم رنگ بودن زرده به معنای پایین بودن کیفیت یا فاسد بودن تخم مرغ نیست.

۸- زنان باردار نباید تخم مرغ بخورند

بعضی‌ها فکر می‌کنند زنان باردار اگر تخم مرغ بخورند، فرزندشان درآینده دچار آلرژی می‌شود. اما این تصور اشتباه است. تخم مرغ منبع غنی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و اسید‌های آمینه است؛ بنابراین به مادران آینده توصیه می‌شود که در کنار مواد غذایی‌ای مثل میوه‌های توت مانند (توت فرنگی، تمشک و غیره)، ماهی، انواع لوبیا و حبوبات، تخم مرغ هم مصرف کنند. فقط باید از خوردن تخم مرغ خام یا نیمه پخته پرهیز شود.

۹- کودکان کمتر از یک سال نباید تخم مرغ بخورند

دو درصد از کودکان به تخم مرغ آلرژی دارند. بعد از هفت ماهگی می‌توانید به کودک تان مواد غذایی پروتئینی بدهید. این کار را می‌توانید با دو قاشق چایخوری از این مواد غذایی شروع کنید. مواد غذایی را یک به یک به رژیم غذایی کودک تان اضافه کنید و به واکنش او دقت داشته باشید. اگر در عرض چهار روز، واکنش آلرژیکی رخ نداد، یعنی مشکلی وجود ندارد. در غیر اینصورت، به متخصص اطفال مراجعه کنید.

۱۰- تخم مرغ‌های بارور شده فایده‌ی بیشتری دارند

مرغ‌ها می‌توانند بدون جفتگیری با خروس ها، تخم بگذارند. اما چنین تخم مرغ‌هایی تبدیل به مرغ نمی‌شوند. بعضی‌ها معتقدند فایده‌ی تخم مرغ‌های بارور نشده کمتر از تخم مرغ‌های بارور شده است. اما هیچ تفاوت قابل توجهی بین آن‌ها وجود ندارد. تازگی تخم مرغ است که اهمیت دارد.

۱۱- تخم مرغ را در خانه هم می‌توانیم پاستوریزه کنیم

درست است که تخم مرغ‌ها را با استفاده از حرارت پاستوریزه می‌کنند، اما این فرآیند پیچیده‌تر از صرفاً گذاشتن آن‌ها در آب در حال جوش است. برای پاستوریزه کردن تخم مرغ‌ها از تجهیزات خاصی استفاده می‌شود که قابل استفاده در خانه نیستند.

۱۲- شستن و گذاشتن تخم مرغ‌ها در یخچال کار اشتباهی است

این مسأله به این بستگی دارد که در چه کشوری زندگی می‌کنید. در بعضی کشورها، مردم ترجیح می‌دهند که تخم مرغ را در یخچال نگه ندارند و در یک اتاق بگذارند. اما در بعضی دیگر از کشور‌ها مثل آمریکا، ژاپن، استرالیا و کشور‌های اسکاندیناوی برای جلوگیری از ابتلا به سالمونلا، تخم مرغ‌ها باید شسته شوند.

تخم مرغ بعد از شسته شدن، لایه‌ی محافظ طبیعی خود را از دست می‌دهد. برای حفظ تازگی تخم مرغ و جلوگیری از ابتلا به بیماری، باید آن را در یخچال نگهداری کرد. این روش کمک می‌کند عمر مفید تخم مرغ تقریباً به اندازه‌ی نصف افزایش پیدا کند. در کشور‌های اروپایی، شستن تخم مرغ ممنوع است تا لایه‌ی محافظ طبیعی آن از بین نرود. در این کشورها، برای جلوگیری از ابتلا به سالمونلا، مرغ‌ها را واکسینه می‌کنند.

۱۳- درِ یخچال بهترین جا برای نگهداری تخم مرغ است

تقریباً همه‌ی یخچال‌ها روی درِ خود جای مخصوصی برای تخم مرغ دارند. اما توصیه می‌شود که تخم مرغ‌ها را در آنجا نگه ندارید. بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ جایی است که دمای ثابتی داشته باشد. در حالی که درِ یخچال، گرم‌ترین قسمت آن بوده و دمای آن دائماً در حال تغییر است. بهترین جا برای نگهداری از تخم مرغ، طبقه‌ی وسط یخچال است.

۱۴- طرز پخت تخم مرغ، هیچ تأثیری روی قابلیت هضم مواد مغذی آن ندارد

برای برخوردار شدن از مواد مغذی تخم مرغ، صرف خوردن آن کافی نیست، بلکه تخم مرغ باید درست هم پخته شود. تخم مرغ هم‎زده‌ای که در فر با دمای ۳۵۵ درجه‌ی فارنهایت پخته می‌شود، ظرف ۴۰ دقیقه حدود ۴۵ درصد از ویتامین D. خود را از دست می‌دهد. سرخ و آبپز کردن تخم مرغ، حدود ۹۰ درصد از ویتامین D. آن را حفظ می‌کند. قبل از پخت و پز با تخم مرغ، این نکات را در نظر داشته باشید.

۱۵- سفیده‌ی تخم مرغ به رفع چین و چروک کمک می‌کند

ماسک خانگی سفیده‌ی تخم مرغ این روز‌ها طرفداران زیادی پیدا کرده. این ماسک پوست را لطیف‌تر کرده و به رفع چین و چروک‌ها کمک می‌کند. اما این اتفاق چطور می‌افتد؟ با تبخیر آب از سطح پوست، سفیده‌ی تخم مرغ یک لایه‌ی نازک روی پوست ایجاد می‌کند که با آب به راحتی شسته می‌شود.

تخم مرغ حاوی پروتئین، ویتامین‌های E و B و بیوتین است. کمبود این مواد باعث تضعیف مو‌ها و ناخن‌های ما می‌شود. مصرف تخم مرغ به حفظ سلامت اعضای بدن کمک می‌کند.

۱۶- تخم بلدرچین از تخم مرغ مفیدتر است

تخم بلدرچین در مقایسه با تخم مرغ، پروتئین، ویتامین و عناصر مفید بیشتری دارد، اما تفاوت قابل توجهی بین آن‌ها وجود ندارد. برای اینکه تأثیر این اندک تفاوت را ببینید، باید به طور منظم مقدار زیادی تخم بلدرچین بخورید. بلدرچین‌ها هم به سالمونلا مبتلا می‌شوند، بنابراین توصیه می‌شود که تخم آن‌ها را خام نخورید.

منبع: روزیاتو

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 18 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

چگونه می‌توان از کم خونی در کودکان پیشگیری کرد؟

کم خونی بیماری است که به دلیل فقر آهن در بدن بوجود می‌آید؛ چغندر سرشار از آهن است و به خصوص برای کودکان بسیار مفید است؛ آهن برای تأمین اکسیژن به قسمت‌های مختلف بدن کمک می‌کند که برای رشد مغز لازم است، رشد مغز در چند ماه اولیه رشد کودک حیاتی است تا در آینده مغزش خوب کار کند، برای پیشگیری از کمبود آهن باید به کودکان خود از ۶ ماهگی تا ۲۴ ماهگی قطره آهن به میزان ۱۰ تا ۱۵ قطره در روز بدهید.

(دانستنی) رفع کم خونی در کودکان با گیاهی خوش رنگ/ چگونه معده درد را درمان کنیم؟/ چای خوش رنگ برای تقویت ریشه مو

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 11 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

راهی برای کم کردن شوره سر

پوسته پوسته شدن سر و خارش از علائم چربی و شوره سر است که برای بسیاری از افراد دغدغه شده است و به فکر راهی برای درمان آن هستند؛ روغن درخت چای یکی از بهترین مواد برای از بین بردن شوره سر است، چرا که سرشار از  خواص ضد میکروبی و ضد التهابی قوی است، این گیاه همچنین برای درمان بیماری‌هایی از جمله آکنه تا پسوریازیس استفاده می‌شود، روغن درخت چای در مقابله با نوع خاصی از قارچ که می‌تواند باعث بروز درماتیت و شوره سر شود، موثر است.

(دانستنی)با روغن درخت چای شوره سر را از سرتان کم کنید/ گیاهی فوق العاده برای درمان شوره سر/ برای داشتن شکم شش تکه چه کار کنیم؟

نوشته شده در تاریخ شنبه 10 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

راهی ساده برای حفظ دندان

دندان‌ها عضوی در بدن هستند که در زیبایی چهره تاثیر به سزایی دارد، باید در طول دوران زندگی مراقب این عضو از بدن بود، برای تقویت و سفید کردن دندان‌ها روش‌های زیادی وجود دارد، یکی از آنها شستشوی دهان با نمک دریا یا گلاب و سرکه طبیعی است که باعث از بین رفتن جرم دندان می‌شود و در سفید کردن دندان‌ها تاثیر به سزایی دارند، همچنین مالیدن عسل به دندان‌ها قبل از خواب می‌تواند موثر باشد.

///

نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 7 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

رفع سفیدی مو با هلیله سیاه

برای اینکه مو‌های سر زود سفید نشوند و همچین مو‌هایی که سفید شده است، سیاه شوند راهکار‌های زیادی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توان به این خواسته رسید؛ روغن شونیز یا روغن سیاهدانه اصل را هفته‌ای یکی دوبار قبل از حمام چند ساعت به مو‌ها بزنید، هلیله سیاه را پودر و با گلاب مخلوط کنید و به شکل خمیر در آورید، بعد آنها را به شکل نخود (حب) در آورید و در آرد گندم بغلطانید و بگذارید تا خشک شوند و شبی ۲ الی سه نخود بخورید.

(دانستنی) دانه‌هایی مفید برای سیاه کردن موها/ در طول دوران عادت ماهیانه چه موادی را نباید مصرف کرد؟/ میوه‌ای ترش برای تقویت استخوان

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 5 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

کلسترول عوامل بالا برنده و درمان ها

کلسترول چیست ؟

اغلب افراد تصور می کنند که کلسترول فقط از طریق مصرف غذاهای چرب وارد بدن می شود ، اما برخلاف تصور بیشترین آن در درون بدن تولید و ساخته می شود . کبد تولید کننده حدود 75 درصد از کلسترول خون می باشد و 25 درصد مابقی آن از طریق تغذیه وارد بدن می شود . کلسترول در اندازه طبیعی نقش مهمی در بدن ایفا می کند و وجود آن برای کارایی سلول ها لازم و ضروری است . اما چنانچه این میزان از حد نرمال بالاتر رود مشکلاتی را برای سلامتی فرد ایجاد می کند .

علائم کلسترول بالا

کلسترول بالا معمولا هیچ گونه علامت بالینی ندارد . اما باعث ایجاد صدمات زیادی در بدن می شود . کلسترول بالا به مرور زمان می تواند باعث ایجاد پلاک در عروق شود . این پلاک ها باعث ایجاد بیماری تحت عنوان آرتواسکلوروز می شوند . در این حالت دیواره عروق تنگ شده و جریان خون با مشکل مواجه می شود و در نتیجه بیماری های قلبی به وجود می آید . البته خوشبختانه کلسترول بالا به راحتی قابل کنترل و درمان می باشد و روش های زیادی برای کنترل آن وجود دارد .

 

آزمایش اندازه گیری کلسترول

همه افراد بالغ باید سطح کلسترول خون خود را به طور منظم چک کنند . فاصله زمانی بین چکاپ ها بستگی به سن و وجود ریسک فاکتور ها در فرد دارد . مثلا افراد جوان بالای 20 سال بهتر است حداقل هر 4 سال یکبار سطح کلسترول خون خود را بررسی کنند و این زمان در افراد بالای 40 سال به سالی یکبار می رسد . میزان کلسترول از طریق آزمایش خون ناشتا اندازه گیری می شود . فرد برای آزمایش حداقل باید 9 تا 12 ساعت چیزی نخورده و ناشتا باشد . نتیجه آزمایش میزان کلسترول خوب و کلسترول بد خون را نشان می دهد . البته در سالیان اخیر عدد مقدار مناسب کلسترول خون با تغییراتی مواجه بوده است . اما بهترین نکته صرفا عدد و رقم اندازه کلسترول نیست بلکه مواردی دیگر از قبیل برخی ریسک فاکتورها نیز باید مورد بررسی قرار گیرند .

 

 

کلسترول بد یا LDL

اغلب کلسترولی که در خون جریان دارد توسط پروتئین هایی تحت عنوان لیپوپروتئین های با چگالی پایین یا LDL حمل می شوند . به این نوع کلسترول ، کلسترول بد اطلاق می شود زیرا با سایر مواد ترکیب شده و ایجاد لخته در خون می کنند . رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد چربی های اشباع و چربی های ترانس منجر به افزایش LDL می شوند . برای اغلب افراد LDL زیر 100 نرمال محسوب می شود اما افرادی که بیماری قلبی دارند حتی ممکن است با این مقدار نیز مجبور به استفاده از داروهای کاهنده چربی خون شوند .

 

کلسترول خوب یا HDL

حدود یک سوم از کلسترول خون توسط لیپوپروتئین هایی با چگالی بالا موسوم به HDL حمل می شوند . به این نوع از کلسترول چربی خوب گفته می شود زیرا به حذف کلسترول بد کمک کرده و از ایجاد پلاک در دیواره عروق پیشگیری می کند . هر چه میزان HDL یا کلسترول خوب بیشتر باشد بهتر است . افرادی که میزان HDL خون آنها پایین است مستعد بیماری های قلبی هستند . مصرف چربی های سالم مانند روغن زیتون به افزایش میزان HDL  کمک می کند .

 

تری گلیسرید

بدن کالری اضافه ، شکر و الکل را تبدیل به تری گلیسرید می کند . تری گلیسرید نوعی چربی است که توسط خون حمل شده و در سلول های چربی سراسر بدن ذخیره می شود . افرادی که دچار اضافه وزن هستند ، افراد کم تحرک ، سیگاری ها ، افرادی که الکل زیاد می نوشند و همچنین افرادی که رژیم غذایی آنها حاوی کربوهیدرات زیاد است اغلب تری گلیسرید بالا دارند . تری گلیسرید بالاتر از 150 خطر ابتلا به سندروم متابولیک را افزایش می دهد این سندروم با بیماری قلبی و دیابت مرتبط است .

 

کلسترول در غذاها

مصرف غذاهای پر کلسترول مانند تخم مرغ ، میگو و لابستر کاملا ممنوع نمی باشد . مصرف مقادیری از این مواد غذایی در افراد معدودی باعث بالا رفتن کلسترول خون می شود . مهمترین عوامل غذایی بالا برنده کلسترول چربی های اشباع و چربی های ترانس هستند . میزان کلسترول مصرفی روزانه در افراد سالم 300 میلی گرم و در افرادی که دارای ریسک بالا هستند مثل افراد دیابتی 200 میلی گرم روزانه می باشد . لازم به ذکر است که یک تخم مرغ حاوی 186 میلی گرم کلسترول است .

 

 

کلسترول و سابقه خانوادگی

کلسترول از دو طریق به خون راه پیدا می کند یکی از طریق غذاهایی که می خوریم و دیگری در خود بدن تولید می شود . برخی از افراد دارای ژنی هستند که باعث تولید مقادیر بالای کلسترول در بدن می شود . و در بقیه افراد رژیم غذایی نقش مهمی در افزایش کلسترول دارد . در بعضی موارد نیز هر دو عامل ژن و تغذیه در افزایش کلسترول موثر می باشند .

 

چه عواملی خطر افزایش کلسترول را افزایش می دهند ؟

عوامل متعددی می توانند باعث افزایش کلسترول شوند که مهمترین آنها عبارتند از :
- رژیم غذایی حاوی چربی های اشباع
- سابقه خانوادگی کلسترول بالا
- چاقی و اضافه وزن
- افزایش سن

 

کلسترول و ( ج ن س ی )ت

تا قبل از سن ( یائس گ ی ) میزان کلسترول خون در زنان نسبت به مردان هم سن آنها کمتر می باشد . علاوه بر این زنان تا قبل از سن ( یائس گ ی ) HDL یا کلسترول خوب بالاتری نسبت به مردان هم سن خود دارند . یکی از دلایل این امر وجود هورمون استروژن است . اما پس از ( یائس گ ی ) و با افت سطح استروژن خطر افزایش کلسترول در زنان افزایش می یابد .

 

کلسترول در کودکان

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه کلسترول می تواند از دوران کودکی به مرور در دیواره عروق تجمع پیدا کرده و در بزرگسالی منجر به آرتواسکلوروز و بیماری های قلبی شود . انجمن قلب آمریکا به کودکان و نوجوانان توصیه می کند که کلسترول کمتری مصرف کنند . میزان کلسترول خون در افراد 2 تا 19 سال بهتر است کمتر از 170 باشد .

 

خطرات کلسترول بالا
اصلی ترین خطرات کلسترول بالا بیماری های عروق کرونر قلب ، حملات قلبی و سکته های مغزی هستند . علاوه بر اینها کلسترول بالا می تواند خطر آلزایمر را افزایش دهد .

 

 

عوامل کاهنده کلسترول

مصرف فیبر

تغییر در رژیم غذایی یکی از مهمترین راهها برای کاهش کلسترول محسوب می شود . رژیم غذایی سرشار از فیبر باعث کاهش LDL یا کلسترول بد می شود . منابع غنی از فیبر شامل غلات کامل  ، جو دوسر ، میوه ها ، میوه های خشک شده ، سبزیجات و حبوبات مانند لوبیا می باشد.

 

انواع چربی ها را بشناسید

چربی های اشباع با منشا حیوانی LDL یا کلسترول بد را بالا می برند . چربی های ترانس نیز میزان کلسترول بد را بالا برده و باعث کاهش کلسترول خوب می شوند . این دو نوع چربی بد و مضر در بسیاری از غذاهای آماده و غذاهای سرخ شده وجود دارد . بر خلاف اینها چربی های غیر اشباع می توانند LDL را پایین بیاورند بنابراین مفید هستند . این چربی ها در مواد غذایی مثل آووکادو ، روغن زیتون و روغن بادام زمینی یافت می شوند .

پروتئین های مفید را بشناسید

گوشت و شیر پرچرب حاوی مقادیر بالای پروتئین هستند اما از عوامل اصلی افزایش کلسترول محسوب می شوند . برای تامین پروتئین بهتر است از موادی مانند سویا و ماهی استفاده کنید . این غذاها علاوه بر اینکه سرشار از پروتئین هستند کلسترول بد را نیز افزایش نمی دهند . یکی دیگر از این مواد غذایی ماهی است . ماهی به خصوص ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا3 می باشد که باعث افزایش سطح کلسترول خوب یا HDL می شود انجمن قلب آمریکا توصیه می کند حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنید .

 

 

رژیم کم کربوهیدرات داشته باشید

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه رژیم کم کربوهیدرات نسبت به رژیم کم چربی بهتر عمل کرده و بیشتر به کنترل میزان کلسترول خون کمک می کند . نتیجه مطالعه ای که برای مدت 2 سال بر روی گروهی از افراد صورت گرفت نشان داد که میزان HDL یا کلسترول خوب در افرادی که رژیم کم کربوهیدرات دارند نسبت به افرادی که از رژیم کم چربی استفاده می کنند بیشتر است .

وزنتان را کاهش دهید

اگر دچار اضافه وزن و یا چاقی هستید بهتر است هر چه سریعتر برای کاهش وزن خود اقدام کنید . کاهش وزن در افرادی که دارای اضافه وزن هستند به کاهش کلسترول و تری گلیسرید آنها کمک زیادی می کند . حتی کاهش چند کیلوگرم وزن نیز می تواند مفید باشد .

سیگار را ترک کنید

هر چند شاید ترک سیگار کار آسانی نباشد اما دلایل زیادی برای این کار وجود دارد . وقتی فردی سیگار را ترک می کند میزان HDL یا کلسترول خوب در خون وی حدود 10 درصد افزایش می یابد .

ورزش کنید

اگر شما فردی سالم اما کم تحرک هستید شروع به تمرینات ورزشی مانند ایروبیک می تواند میزان کلسترول خوب شما را در اولین ماه شروع تمرینات تا 5 درصد افزایش دهد . تمرینات ورزشی مرتب حتی می تواند کلسترول بد را کاهش دهد . ورزش هایی را انجام دهید که ضربان قلب را بالا می برد مثلا شنا ، دویدن و یا پیاده روی سریع و این تمرینات را هر بار حداقل برای مدت 30 دقیقه و چندین بار در هفته انجام دهید . البته لازم نیست که این 30 دقیقه پشت سر هم باشد مثلا می توانید تمرینات را به دو قسمت 15 دقیقه ای تقسیم کنید .

 

 

درمان های کلسترول بالا

دارو درمانی

چنانچه کلسترول بالا در خانواده شما ارثی می باشد ، رعایت رژیم غذایی و تمرینات ورزشی معمولا به تنهایی برای کاهش کلسترول کافی نیستند و بهتر است از دارو برای کاهش کلسترول استفاده کنید . اولین انتخاب به عنوان داروی کاهنده کلسترول استاتین ها می باشند . این دسته داروها جلوی ساخت کلسترول در کبد را می گیرند . سایر داروها مانند داروهایی که مانع جذب کلسترول می شوند نیز وجود دارند . انتخاب نوع دارو بستگی به نطر پزشک داشته و پزشک با بررسی تمام جوانب و وضعیت بیمار داروی مناسب را برای وی تجویز می کند .

 

مکمل ها

برخی مکمل ها می توانند به کاهش کلسترول خون کمک کنند . در داروخانه ها مکمل هایی یافت می شوند که به کاهش کلسترول خون کمک می کنند . این مکمل ها از موادی مانند جو دو سر ، فیبر ، چای سبز و استرول های گیاهی تشکیل شده اند .

درمان های گیاهی

برخی مطالعات نشان می دهند که سیر می تواند میزان کلسترول خون را کاهش دهد . البته لازم به ذکر است که قرص سیر دارای برخی عوارض جانبی بوده و می تواند با برخی از داروها تداخل مصرف داشته باشد .
سایر داروهایی که به کاهش کلسترول کمک می کنند عبارتند از :
-تخم شنبلیله
-برگ آرتیشو یا کنگر فرنگی
-بومادران
-ریحان 

منابع :
webmd

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 5 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی با یک آبمیوه خوشمزه

محققان طی بررسی‌های خود دریافتند مصرف یک آبمیوه، افراد را برابر ابتلا به سکته مغزی و لختگی //ویژه عید /با نوشیدن آب این میوه خوش مزه گذرتان هیچ وقت به پزشک نمی افتدخون در مغز بیمه می‌کند.
کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند نوشیدن میزان کافی آب پرتقال در روز می‌تواند خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها به ویژه سکته مغزی را در افراد به میزان یک چهارم کاهش دهد. 
محققان با مطالعه برروی داوطلبان و قرار دادن آب میوه پرتقال در رژیم خوراکی روزانه آنها دریافتند میزان لخته شدن خون در مغز داوطلبان به میزان ۲۴ درصد کاهش یافته است. 
کارشناسان این یافته‌ها را با انجام تحقیقی ۱۵ ساله بر روی ۳۵ هزار داوطلب بزرگسال در رده سنی ۲۰ تا ۷۰ سال به دست آورده‌اند.
مطالعه دانشمندان نشان می‌دهد کودکان ۴ تا ۶ سال روزانه باید حداکثر۱۹ گرم آب مرکبات استفاده کنند که این میزان در کودکان ۷ تا ۱۰ سال بیش از ۲۴ گرم در روز و در افراد بزرگسال حدود ۳۰ گرم است.
در کنار مصرف آب میوه پرتقال کارشناسان مصرف میوه به همراه پالپ آن را توصیه می‌کنند زیرا دارای انواع ویتامین و مواد معدنی مفید برای سلامت بدن است.
  منبع:Dailymail

نوشته شده در تاریخ شنبه 3 فروردین 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات