۵ علامتی که نشان دهنده سلامت انسان است

در این مطلب برخی از علائمی که نشان دهنده‌ سلامت شما هستند را جمع آوری کرده‌ایم.

تست های آزمایشی یکسری آزمایش ها و تست هایی وجود دارند که به کمک آن ها می توانید متوجه برخی بیماری ها شوید، البته  این آزمایش ها نمی‌توانند جایگزین نظر  پزشک شوند و اگر علائمی دارید که نگران کننده هستند، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

وضع قلبتان چطور است؟

ابتدا ساکت و آرام بنشینید، سپس با انگشت اشاره و انگشت میانی ضربه‌های نبض گردنتان را به مدت ۶۰ ثانیه چک کنید. ضربان نبض یا کمتر در هر دقیقه، نشان می‌دهد که قلب شما در عالی‌ترین شکل و عملکرد خود است. ۶۰ الی ۸۰ ضربان قلب در هر دقیقه، نشان می‌دهد که قلبتان از نظر عملکردی در وضعیت متوسط قرار دارد. بیش از ۸۰ ضربان نبض در هر دقیقه، نشان می‌دهد که قلبتان به سختی کار می‌کند و ممکن است که لازم باشد با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

مشکلات قلبی عروقی

با انگشتان اشاره شکل لوزی بسازید و ناخن‌های خود را در مقابل یکدیگر قرار دهید. این بدان معنی است که قلب و عروق شما کاملا سالم هستند. اگر بین ناخن‌های شما هیچ فضایی وجود نداشته باشد، ممکن است نشانه لخته شدن خون باشد. اگرناخن‌های انگشتان دست ضخیم‌تر شوند به این معناست که خون اکسیژن کافی ندارد. کمبود اکسیژن به دلایل مختلفی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، مشکلات ریه و دستگاه گوارش ایجاد می‌شود.

تست دیابت

برای انجام دادن تست دیابت نیاز به کمک افراد دارید. از دوست یا خانواده خود بخواهید یک مدادی که در انتهای آن دارای پاک کن بوده، بردارد. این مداد پاک کن دار را باید در قسمت‌های مختلف پایتان حرکت دهد بدون آن که شما متوجه شوید. اگر حس نکنید که کدام قسمت از مداد با پای شما برخورد کرده، به این معنی است که انتهای عصبی روی پا‌ها به درستی کار نمی‌کنند. کم شدن حس در قسمت‌های مختلف بدن افراد می‌تواند یک شاخصه دیابت باشد.

عوارض دیابت

کم خونی

هنگام ایستادن در مقابل آینه، پلک خود را به سمت پایین بکشید. اگر رنگ صورتی داشته باشد یعنی اوضاع خوب است، اما عکس آن نشان دهنده کم خونی است. اگر کم خونی دارید، ممکن است رنگ آن صورتی کمرنگ یا حتی زرد باشد. کم خونی ناشی از کمبود هموگلوبین است و نشان می‌دهد که عضلات و بافت‌های بدن اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند و نمی‌توانند ۱۰۰ ٪ کار کنند. اگر متوجه شدید که رنگ پریدگی دارید، سریع خسته می‌شوید یا به شدت نفس می‌کشید، باید به پزشک مراجعه کنید.

عوارض کم خونی

زوال عقل

برای این آزمون به یک تایمر نیاز دارید. پای خود را بلند کنید تا مفصل ران به طور موازی با کف باشد و تایمر را شروع کنید. اگر می‌توانید به مدت ۲۰ دقیقه یا بیشتر در این حالت بایستید، بدان معنی است که احتمال کمتری وجود دارد که دچار سکته مغزی یا ابتلا به زوال عقل شوید. اما اگر در حفظ تعادل در یک پا مشکل دارید، ممکن است مشکلات عروقی مغزی داشته باشید.

زوال عقل

شنوایی

برای انجام این تست، شما باید در یک اتاق آرام باشید. دست خود را نزدیک گوش خود قرار دهید و انگشتان خود را به هم بمالید. صدایی را می‌شنوید سپس دست خود را تا حد امکان از گوش خود دور کنید و انگشتان خود را دوباره به هم بمالید. اگر دوباره صدایی را بشنوید نشان دهنده این است که شنوای شما عالی است. فراموش نکنید که همین کار را با گوش دیگر هم انجام دهید.

منبع خبرنگاران جوان

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 30 دی 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

مضرات نوشیدن چای کهنه دم

چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب و قدیمی در میان خانواده‌های اصیل ایرانی است که نوشیدن آن قواعد خاص خودش را دارد.

مضرات چای

چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در میان خانواده‌های اصیل ایرانی است که نوشیدن آن قواعد خاص خود را دارد. متاسفانه بسیاری از افراد از روی تنبلی یا عادت‌های اشتباه چای دم کرده شب قبل را با فاصله زمانی دوباره داغ کرده و همان را با عنوان «چای کهنه» میل می‌کنند، اما این دسته از افراد بهتر است بدانند که مصرف چای کهنه باعث تولید مواد سمی در بدن می‌شود و عواقب جبران ناپذیری برای سلامتی به دنبال خواهد داشت. 

ترشح اسید معده

یکی از عواقب جدی و جبران ناپذیر سلامت جسمانی بدن نوشیدن چای کهنه دم است که می‌تواند باعث تحریک ترشح اسید معده شود که عوارضی مانند زخم معده، رفلاکس و مشکلات گوارشی را به همراه دارد.

افزایش خستگی

نوشیدن چای رقیق و کهنه مانند آسپرین عمل کرده و باعث تولید سم در بدن می‌شود که می‌تواند باعث افزایش خستگی، سردرد، سرگیجه، کسالت و بد خوابی در افراد شود.


افزایش کلسترول خون

نوشیدن چای کهنه و دوباره دم کردن آن می‌تواند افزایش کلسترول خون و اختلال در سیستم گردش خون را به همراه داشته باشد.

دیابت

دیابت به معنای وجود قند اضافی در بدن است که گاهی اوقات با پرخاشگری، کسالت، بی حالی و ضعف سیستم ایمنی بدن همراه است و نوشیدن چای کهنه دم به راحتی باعث تشدید بیماری دیابت در بدن می‌شود.

چای کهنه دم

اگر چای بیش از ۱۰ دقیقه دم بکشد می‌توان نام کهنه بودن بر آن گذاشت؛ طبق تحقیقات دانشمندان چای تازه خستگی را کاهش می‌دهد، اما چای کهنه خستگی را تا ۱۳ درصد افزایش خواهد داد

نوشیدن چه میزان چای روزانه مجاز است؟

چای، قهوه و نسکافه از نوشیدنی‌های محبوب ما ایرانی هاست که در هر لحظه مصرف آن از یادمان فراموش نمی‌شود، اما نوشیدن چای باید در طول روز به اندازه ۴ تا ۶ لیوان باشد و در غیر این صورت مصرف بیش از حد آن می‌تواند خطرات جبران ناپذیری مانند: حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی را در طول کوتاه مدت یا بلند مدت برایمان به ارمغان آورد، اما اگر نمی‌توانید نوشیدن کمتر از ۶ لیوان چای را در طول روز کنترل کنید؛ پیشنهاد ما به شما نوشیدن دمنوش‌های متنوع گیاهی و خوش عطر مانند: دمنوش پونه، دمنوش آویشن، گل گاو زبون، کاکوتی، زنجبیل و... است، اما در مصرف این دمنوش‌های خوشمزه و خانگی هم باید حد تعادل رعایت شود و این نکته را هم به یاد داشته باشید که چای به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگزین آب باشد.

مضرات چای کیسه‌ای

چای‌های دارای اسانس با رنگ‌های شیمیایی می‌توانند بدن انسان را با بیماری‌ها و مشکلات گوناگون مانند زخم معده، تحریک ترشح اسید معده، یبوست، خستگی بیش از حد، ایجاد سردرد، تولید سموم خطرناک در بدن و بروز برخی سرطان‌ها مواجه کنند. همه ما به خوبی می‌دانیم که در تولید چای کیسه‌ای به هیچ عنوان از برگ کامل چای استفاده نمی‌شود و به جای آن خاک چای در کیسه‌ها قرار داده می‌شود. بنابراین می‌توان از این نوع چای با عنوان چای مانده و کهنه یاد کرد. این نکته را هم حتما به یاد داشته باشید که پر رنگ شدن چای کیسه‌ای در آب جوش در کمتر از ۳۰ ثانیه به معنای نامرغوب بودن آن است.


مضرات نوشیدن چای داغ وغلیظ 

نوشیدن چای مانده به صورت داغ و بسیار غلیظ می‌تواند باعث آلزایمر، عطش، اختلالات بینایی، مشکلات سیستم قلبی- عروقی، به خطر افتادن سلامت دندان و دهان، ابتلا به سوء هاضمه، ابه کم خونی، سرطان مری، به خطر افتادن سلامت کلیه‌ها و به وجود آمدن بیماری‌های قلبی شود.

توصیه‌هایی برای مصرف صحیح چای

بهتر است چای دم کردنی را جایگزین چای کیسه‌ای کنید و از چای حاوی عطر و بوی مصنوعی کمتر استفاده کنید، حتما به نوشیدن چای بعد از ۱۰ دقیقه از دم کردن آن اقدام کنید، از مصرف چای کهنه دم در فلاکس و قوری پرهیز کنید، سعی کنید چای سبز را به عنوان خواص آنتی اکسیدانی بالا جایگزین چای سیاه کنید. چای را بلافاصله بعد از غذا مصرف نکنید.

چای کیسه ای

بهتر است بدانید که نوشیدن چای بیش از ۲۴ ساعت از زمان اولیه دم کشیدن آن باعث تولید سم در بدن شده و می‌تواند مسمومیت و سرطان زایی را افزایش دهد؛ بنابراین توصیه ما این است که از نگهداری چای در فلاکس به طور کلی خودداری کرده و برای نوشیدن چای در زمان‌های حساس مانند سفر و پیک نیک به جای ریختن چای در فلاکس به ریختن آب جوش در آن بپردازید و به هنگام نیاز به دم کردن چای اقدام کنید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که در صورت گذشتن یک الی دو ساعت پس از زمان دم کشیدن چای اگر قصد نوشیدن آن را داشتید باید آن را صاف کرده و تفاله چای را جدا کنید و سپس مصرف کنید.

                                        منبع خبرنگاران جوان

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 30 دی 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

٢٠ دى سالروز به قتل رسیدن امیركبیر

               امیر هیچ جامعه ای فراتر از اندیشه ی معلمانش رشد نخواهد کرد...
امیر کبیر

[اصلاح جامعه و پیشرفت آینده هركشور به آموزش
و پرورش آن جامعه بسته است...]
امیر کبیر همواره اصرار داشت معلمان خارجی
باید از مداخله در کارهای سیاسی مملکت بپرهیزید
و تنها به تدریس مشغول باشند
او به همین علت از استخدام معلم
روسی - انگلیسی و فرانسوی پرهیز کرد!

ادوارد پولاک؛ پزشک یهودی که در ساخت دارالفنون
به امیر کبیر کمک کرد، درمورد او میگوید:

"پول هایی که میخواستند بعنوان رشوه به او بدهند
و نگرفت؛ خرج کشتنش شد..."

نوشته شده در تاریخ جمعه 20 دی 1398    | توسط: مظفر کریمی    |    |
نظرات() 

فواید شگفت‌انگیز میخک؛ از تقویت مغز تا باروری

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: میخک دارای طبیعتی گرم و خشک است که خواص فراوانی برای سلامتی افراد دارد.

داود حاج محمد خانی، محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: میخک گیاهی است که به عنوان پادزهر عمل می‌کند و برای تقویت مغز، بازکردن گرفتگی سر و مغز که بر اثر سردی رخ داده و شادی بخش مغز است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: افراد برای کم کردن سودای مغز و از بین بردن ترس و وحشت خود می‌توانند از دم کرده آن استفاده کنند. این دمنوش از ۱۰ گرم میخک و یک لیتر آب تهیه می‌شود که روزانه دو فنجان از این دمنوش را باید میل کرد.

میخک با بدن چه میکند!
حاج محمد خانی گفت: بانوان برای تقویت رحم، کمک به تخمک‌ها و بارور شدن می‌توانند میخک و رازیانه را پودر کرده و سپس به طور مساوی مخلوط و صبح و عصر یک قاشق مرباخوری از آن را میل کنند.

او تصریح کرد: آقایان دو گرم میخک را پودر کرده و با شیر تازه مخلوط کنند و به مدت ده روز میل کنند این ترکیب برای تقویت قوای جنسی مردان مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: افراد برای تقویت کبد و طحال، از بین بردن نفخ، باد شکم و حالت تهوع خود می‌توانند از دمنوش میخک استفاده کنند؛ طرز تهیه این دمنوش به این صورت است که ۲۰ گرم میخک را در یک لیتر آب بجوشانند و سپس صاف کرده روزی  دو  فنجان  استفاده  کنند.

خواص میخک
او ادامه داد: افراد می‌توانند نسبت مساوی پودر میخک، دارچین و رنجبیل را با ۳ برابر آن عسل اضافه مخلوط کرده و روزی ۲ قاشق مرباخوری میل کنند این معجون برای کاهش درد مفاصل مفید است.

حاج محمد خانی گفت: از بین بردن انگل‌های می‌توان روزی دوبار و هر بار نیم گرم از پودر میخک را با عرق بومادران و آویشن مخلوط و یک فنجان میل کرد

او گفت: مخلوط پودر میخک با رازیانه، زیره سبز و سیاه، زنجبیل و مصرف روزانه دو قاشق مرباخوری از آن برای دفع سردی معده و تقویت دستگاه گوارش مفید است.

حاج محمد خانی بیان کرد: افراد برای از بین بردن بوی بد دهان و ضدعفونی کردن لثه خود می‌توانند میخک را با آب لیموی تازه بخیسانند و سپس تفت دهند، سپس پودر این ترکیب را با آب مخلوط کرده و لثه خود را با آن ماساژ دهند.

این متخصص طب سنتی افزود: افراد هنگامی که به دندان درد دچار شده اند و دهان رطوبت زیاد دارد می‌توانند پودر سر میخک را داخل سوراخ دندان بریزند این کار باعث تسکین درد دندان می‌شود.

دندان درد و میخک
حاج محمد خانی یادآوری کرد: افراد برای تقویت چشم و کم کردن رطوبت آن می‌توانند میخک و کندر را به طور مساوی مخلوط و با سرمه ترکیب کنند.

او در پایان توصیه کرد: افرادی که سنگ کلیه دارند و یا به مشکلات کلیوی مبتلا هستند میخک مصرف نکنند.

نوشته شده در تاریخ جمعه 13 دی 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 

۹ خوراکی پرطرفدار که برای رفع بیماری‌های مختلف معجزه می‌کند

پژوهشگران با بررسی‌های گوناگون علمی به این نتیجه رسیده اند که برای درمان هر بیماری در بدن می‌توان از یک میوه استفاده کرد.

 بسیاری از انسان ها بلافاصله بعد از بروز بیماری در بدن خود راهی بیمارستان  می شوند ولی جالب است بدانید که با روش ها و تکنیک های خانگی هم می توان در مقابل بیشتر بیماری ها ایستاد و آنها را درمان کرد. به همین منظور بسیاری از محققان طی بررسی های علمی و متفاوت به این نتیجه دست یافته اند که برای بهبود  هر بیماری و ناراحتی در بدن ما یک میوه وجود دارد.

درمان بیماری با میوه

خواص درمانی کشمش

کشمش یک خوراکی خوشمزه و شیرین است که با خواص درمانی خود می تواند (به علت اینکه یک ماده ضد میکروبی و باکتری است) نقش زیادی در از بین بردن التهاب، پوسیدگی دندان و همچنین متوقف کردن رشد آنها داشته باشد. کشمش به علت داشتن فیبر زیاد برای خروج مواد زائد از بدن تاثیر زیادی دارد چرا که کمک شایانی به هضم غذا در دستگاه گوارش می کند و با خوردن این خوراکی خوشمزه می توان مانع بروز یبوست و اسهال در بدن خود شد. به یاد داشته باشید که بسیاری از متخصصان تغذیه و طب سنتی خوردن ۳ عدد کشمش در طول روز را برای کسانی که دارای فشار خون بالا هستند به شدت توصیه می کنند. یکی دیگر از خواص درمانی کشمش پروتئین موجود در آن است که می تواند تضمین خوبی برای سلامت قلب انسان باشد و همچنین مصرف کشمش برای کسانی که دارای دیابت نوع دوم هستند یک انتخاب مناسب است.

خواص درمانی کشمش

عسل یک ماده خوراکی برای کاهش سرفه 

عسل علاوه بر اینکه جزء مواد غذایی پر انرژی برای بدن است به علت خواص دارویی موجود در خود تاثیر زیادی در درمان بسیاری از بیماری ها دارد و ابن سینا هم در کتاب قانون  از خواص درمانی عسل مانند باز شدن دهانه رگ ها، از بین بردن رطوبت، لکه ها، جوش های سرسیاه، از بین بردن زخم های تازه، نابودی نم چشم و توان بخش بودن معده صحبت کرده است. از آنجایی که بسیاری از افراد در فصل زمستان به سرماخوردگی دچار می شوند خوردن عسل طبیعی و گیاهی جایگزین مناسبی برای شربت های شیمیایی است. عسل با خواص درمانی خود عفونت های دیواره ی گلو را نابود می کند و در پیشگیری و درمان سرفه تاثیر زیادی دارد. عسل در درمان آلرژی، رفلاکس معده، کاهش سوزش و درد بسیاری از زخم ها و ناراحتی ها نقش مفیدی دارد. اگر دچار بی خوابی یا بد خوابی هستید مصرف روزانه عسل را جدی بگیرید.

درمان بی خوابی با عسل

تاثیر انجیر در بهبود یبوست

انجیر با وجود مواد مغذی فراوان مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، ویتامین ها A، B و C در خود یکی از بهترین میوه ها برای پاکسازی روده بزرگ و در نهایت رفع یبوست است. این ماده  غذایی از نظر طب سنتی دارای طب گرم و تر است و می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، زیاد شدن ادرار و افزایش وزن شود. اما مصرف آن برای کسانی که به کبد ضعیف مبتلا هستند به شدت مضر است به همین منظور برای پیشگیری از چرب شدن و آسیب به کبد خوردن آن با گردو توصیه می شود. حتما به یاد داشته باشید که اگر با خوردن زیاد انجیر به نفخ شکم، اسهال، بروز اختلالات در معده و روده مبتلا شدید حتما با مصرف کرفس از زیان آن جلوگیری کنید.

خواص انجیر

تقویت اعصاب با مصرف موز

میوه موز از نظر طب سنتی دارای طب معتدل و تر است که باعث افزایش انرژی در بدن می شود و خوردن آن برای کسانی که اعصاب ضعیفی دارند توصیه می شود. همچنین به علت بافت نرم آن غذای مناسبی برای کودکان و افراد مسن است. موز به علت وجود پتاسیم در خود باعث تقویت ماهیچه ها شده و می تواند تاثیر زیادی در کاهش سرطان داشته باشد. از دیگر خواص موز می توان به خونساز بودن آن، تقویت کننده معده، کاهش کلسترول، درمان سوختگی و زخم، دفع کننده کرم معده و افزایش سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

خواص درمانی موز

سوزش معده خود را با چای بابونه مهار کنید

چای بابونه یکی از موثرترین نوشیدنی‌ها است که مصرف منظم آن دو بار در طول روز به مدت یک هفته باعث کاهش درد، زخم و سوزش معده می شود. تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سرماخوردگی، کاهش درد دندان، بهبود درد کمر، سردرد، میگرن و درمان روماتیسم از فواید دیگر خوردن چای بابونه است.

چای بابونه

خاصیت درمانی زردآلود در از بین بردن سنگ کلیه

یکی از موثرترین میوه ها برای ورزشکان و کسانی که به فعالیت سنگین می پردازند مصرف روزانه زردآلو است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود اما به شرط اینکه بعد از نوشیدن آب مصرف نشود. بهتر است در زمستان برگه زردآلو و و در تابستان میوه آن  مصرف شود؛ چرا که  به علت وجود مقداری اسید سالسیلیک در زرد آلو برای درمان سنگ کلیه، باز شدن گرفتگی مفاصل و رماتیسم مفید است.

خواص زردآلود

خستگی خود را با مصرف فلفل دلمه ای قرمز مهار کنید

طبق نظریه بسیاری از کارشناسان تغذیه ای فلفل دلمه ای قرمز به علت وجود ویتامین C در خود با رساندن اکسیژن به سلول های بدن در برطرف کردن خستگی نقش به سزایی دارد و از دیگر فواید آن می توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و بهبود سرفه های شدید در کودکان اشاره کرد.

فواید فلفل دلمه ای

ریحان سلامت روده هایتان را تضمین می کند

یکی از مهم ترین خوراکی هایی که در گروه سبزیجات دسته بندی می شود و خواص معطر و سرشار از مواد مغذی دارد گیاه ریحان است که به علت وجود ویتامین K، آهن، کلسیم، ویتامین A، ویتامین C، منگنز، پتاسیم، اسید چرب امگا ۳ در خود می تواند تاثیر زیادی در درمان مشکلات گوارشی افراد داشته باشد. از خواص دیگر گیاه ریحان می توان به ضد باکتری، ضد عفونی کننده، ضد التهاب ودرد، ضد نفخ، ضد قند، هضم کننده، اشتها آور، شیرافزا و مقوی بودن آن برای بدن اشاره کرد. این گیاه معطر به علت ترکیبات مغذی در خود برای درمان کبد بسیار مفید است و با ترشح صفرا می تواند به هضم بهتر چربی ها کمک کند. همچنین نوشیدن دم کرده آن یکبار در طول روز  برای کاهش استرس و افسردگی تاثیر زیادی دراد. 

فواید ریحان

با مصرف ماست نفخ معده را کاهش دهید

بسیاری از متخصصان طب سنتی و تغذیه مصرف مواد غذایی نفاخ مانند لوبیا، نخود، عدس، لپه و فست فود را عامل موثری در ایجاد صداهای شکمی می دانند و برای رهایی از آن راهکارهای موثر و جدیدی ارائه داده اند برای مثال ترکیب مواد مغذی موجود در ماست و لبنیات تاثیر زیادی در کاهش نفخ معده خواهد داشت. از خواص دیگر ماست می توان به تقویت معده، درمان اسهال، ازبین بردن جوش های غرور وجوانی، اگزما و کهیر، عفونت های روده ای، لکه های پوست، کاهش کلسترول خون، بیماری های گوارشی اشاره کرد. همچنین به یاد داشته باشید که مصرف روزانه ماست کم چرب به علت داشتن ویتامین D در خود باعث افزایش تحکیم و استقامت استخوان ها می شود که می تواند طول عمر انسان را افزایش دهد و سلامت جسمانی او را در مقابل امراض عفونی، پوکی استخوان، آرتروز و بیماری های دیگر حفظ کند.

کار نشود/ برای درمان هر ناراحتی در بدن چه میوه ای مصرف کنیم؟                                                                                                              منبع خبرنگاران جوان

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 8 دی 1398    | توسط: مظفر کریمی    | طبقه بندی: علمی،     |
نظرات() 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات